Ponuda smeštajnih kapaciteta u glavnom gradu Austrije samo u toku jedne godine porasla je sa 55.400 kreveta, koliko je registrovano u maju 2012, na oko 58.400 ležaja u maju ove godine. Da bečko hotelijerstvo doživljava pravi procvat govori i podatak da će turistima biti ponuđeni novi smeštajni kapaciteti.

Tako će, recimo, u blizini Bečke državne opere, početkom oktobra biti otvoren moderan butik-hotel „D gesthauz Viena“ sa 39 prostranih apartmana. Tokom jeseni svoje kapije otvoriće i nekonvencionalni bečki moteli „Strit lofts“. Reč je o ideji tima arhitekata „Kolmajer Luter Knap“ koji su male ulične lokale pretvorili u hotelske sobe. Sudeći prema najavama, španska Sol Melia-grupa će, krajem 2013. godine, otvoriti hotel sa 4 zvezdice „Melia Viena“. U najvišoj zgradi u Austriji (58 spratova), smeštenoj u 22. bečkom okrugu, na prostoru od četvrtog do petnaestog sprata, biće otvoreno 253 sobe i apartmana. Poslednji spratovi previđeni su za bar i restoran.

Planirano je i proširenje, na 372 kreveta, smeštajnih kapaciteta hotela sa 3 zvezdice „25 hours hotel Viena“, zatim renoviranog hotela sa 4 zvezdice „Best vestern premier harmoni Viena“, kao i luksuznog hotela „Palas Hansen Kempinski Viena“. Za proleće 2014. planirano je otvaranje prvog hotela iz lanca Hajat sa ukupno 143 sobe. Hotel će biti smešten u istorijskom kompleksu u centru grada, koji obuhvata novu luksuznu šoping-zonu „Zlatni kvart“. I lanac „Motel uan“ ima ambiciozne planove za 2014. godinu. Najavljeno je otvaranje nekoliko niskobudžetnih motela, poput onih u blizini Bečke državne opere sa 400 soba i u Prateru – taj motel će imati 359 soba. U planu je otvranje još jednog motela iz tog lanca (sa 530 soba), koji će biti lociran na novoj bečkoj železničkoj stanici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari