Prodaja stanova najbolja od 2013, ali još daleko od 2008.

Prosečna cena kvadrata u Beogradu je 1.125 evra, u Vojvodini 700 evra, u Šumadiji i zapadnoj Srbiji 660, a u južnoj i istočnoj Srbiji samo 617 evra
Na tržištu malo kvalitetnih nekretnina, potražnja daleko premašuje ponudu

Ostavite komentar


  1. Sa ratom koja samo raste i porezom koji je skočio tri puta stan je danas najmanje moj. Čim mognem prodaću ga da izvučem bar nešto nazad.

  2. 2008 je kamata bila 6% (euribor 4.5 a marža banke 1.5) danas je 3.5% (euribor 0 a marža svih 3.5) Uzmite kredit i seli ste na rampu za lansiranje. Banke su izduplale zaradu. Tim se čak i hvale danas u Politici.

  3. Stan je uvek najmanje naš, a to je naročito izraženo u nedemokratskim državama, gde vlast potezom pera može da prisvoji sve pokretnosti i nepokretnosti sebi. Direktno nacionalizacijom, konfiskaciji ili indirektno povećanjem poreza i parafiskalnim nameta. Zato pamet u glavu budući kupci. Trenutni pad Euribora na (minus)-0.24 daje maržu banci od 3,5% što nije imala ni u bumu prodaje nekretnina… Doduše i obim prodaje je bar upola manji, pa je zarada na manjem obimu klijenata.

  4. Kad vidim STEPU i stanje tj NEstanje i neimanje ničega od ništa za po 1300€ /m2 radije bi našao bilo šta staro i bilo gde pa polaganao sve je jeftinije a montažna kućica ubedljivo .

  5. Zamolio bih vas da ispravite neistine koje iznosi g.Lazarevicka po svom dugogodisnjem obicaju obmanjivanja javnosti. Ona nije vlasnica agencije. Investitori od uvek ne mogu da grade male stanove iako bi maravno hteli, jer su ograniceni onaveznim parking mestima. Pomama za lokalima ne postoji vec ih ima toliko da se svi cude zasto se jos gradi poslovnih prostora bez zakupaca. Hvala na objavi ove istine.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.