Prodaju za tri, a mogu da dobiju 62 miliona evra

* Ilija Dević zatražio od Privrednog suda uvođenje privremene mere kojom bi se sprečila prodaja dela kompleksa novosagrađene autobuske stanice u Novom Sadu * Dokumentaciju za učešće u nadmetanju otkupila Kredi agrikol i direktor preduzeća Fenik bus, rođeni brat jednog od direktora banke
Bivši vlasnik ATP Vojvodine zbog nezakonitog upisa i najavljene prodaje objekta podneo tužbu protiv Kredi agrikol banke

Ostavite komentar


  1. Onog trenutka kada Ilija Devic objavi koliko je para dao SRS .koja je bila u tom trenutuku na vlasti u NS, sa Majom Gojkovic, da bi stanicu napravio ŠTO CEO NOVI SAD ZNA … Ilija pare si izgubio .. barem obraz sačuvaj !!

  2. Nadamnse da ce neko spomenuti da su i Devic i Divljak rodjaci, i da je Dejan Divljak bio zaposlen kao direktor u ATP Vojvodini kada je investicija banke sprovedena.

  3. Cista zloupotreba od strane Divljaka i njegovog brata.
    Ovo je dokaz kriminalnog sistema banaka u Srbiji,gde je zrtva posten investitor

  4. S vremena na vreme pratim preko štampe dešavanja u vezi sa privatizacijom i stečajem ATP Vojvodina. Ne mogu da verujem da se, i pored saznanja domaće javnosti i Evropske komisije u vezi sa ovim slučajem posle toliko godina ništa ne rešava, već se vremenom kroz stečaj rasprodaje vredna imovina preduzeća. Šta se zapravo desilo i šta se sve čini, da se ova uspešna privatizacija devastira? Kome je to, u ovom trenutku u ineresu, i to u trenutku, kad Srbija ulaže velike napore da uđe u Evropsku Uniju? Poznato je, da Srbija mora u potpunosti prilagoditi svoje zakone standardima EU, konkretno, u skladu sa Poglavljem 23, a koje će tek doći na red za usaglašavnje sa EU. Sećam se, neposredno pre Republičkih izbora 2012.god. sadašnji Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući u jednoj TV emisiji ( PINK ili happy) rekao između ostalog, da u slućaju dobijanja poverenja naroda, odnosno dobijanja izbora i dolaska na vlast, ovaj slučaj će brzo biti rešen, jer ničeg u toj privatizaciji nema spornog. Vlasnik ATP Vojvodina biće obeštećen, odnosno, biće mu omogućen ulazak i nastavak rada u ATP Vojvodina. Tada sam poverovao da će zaista do takvog raspleta događaja doći. Izjavu nije dao bilo ko, već Aleksandar Vučić, jedan od najboljih studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, pravnik sa dugogodišnjim iskustvom, sad već bivši Predsednik Vlade, sadašnji Predsednik Republike Srbije, kordinator svih službi bezednosti. Verujem da ima mogućnosti da bude u potpunosti upoznat sa kompletnim predmetom, i možda, izađe sa jasnim stavom pred javnost?! Šta se od tad do danas desilo, da se Predsednik po ovom pitanju do danas nije izjasnio? Možda ne želi da se meša u sudske odluke i da iste komentariše, ali smatram da se ipak nanosi šteta Srbiji, jer se zbog ovakvih i sličnih stvari prolongira vreme prijema Srbije u EU?!!!

  5. Ne sikirajte se, sve je to već sređeno "tamo gde treba" i plen podeljen. To što će ovo ući u spisak "nerešenih" koje je EU ispostavila Vučiću još 2012 ostaće i dalje takvim.
    Braćo i sestre moje, lopuže se sa vlasti skidaju samo na jedan način, kao što se na isti način i njihovi prirodni saputnici koji su se nagumali bogatstva razbogaćuju sličnim metodom. Iako je u mnogim stvarima razočsrsala i upropastila ideju sa kojom je pošla, Oktobarska revolucija je večiti putokaz kako se silni skidaju i razvlašćuju od pokradenog.

  6. Najbolji opis ovog slucaja dao je Dejan Andjus, u svom legendarnom monologu o sadasnjoj predsednici srpskog parlamenta.

  7. E moj Miroslave,mnogo ti reci potrosi na problem koji moze da resi samo jedna sprava. A ta se sprava zove "Motka".

Ostavite komentar


Ekonomija

Prosečna plata u februaru u Hrvatskoj 1.248 evra 10

Prosečna plata u februaru u Hrvatskoj 1.248 evra

Prosečna plata isplaćena u neto iznosu za februar u Hrvatskoj bila je 1.248 evra, što je u odnosu na isti mesec 2023. nominalno više za 12,8 posto, a realno za 8,4 odsto, objavio je danas Državni zavoda za statistiku (DZS) u Zagrebu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.