„Program Moja prva plata startuje iduće sedmice, Sirogojno otvara vrata nezaposlenima“

Ostavite komentar


  1. Strasno bih zeleo da ovaj covek prestane da stalno najavljuje nove balone vruceg vazduha i da se pozabavi onim sto je vec najavio! Sta je sa zamenom za CEFTA koja naravno nije potrebna ali ju je prposno najavio pre desetak dana. Padovoljno je brzopotezna vec premijerka da bi se i ostali a la Mihajlovicka pa i Cadez utrkivali ko ce vise kao da uradi! A od svega toga samo makulatura – steta papira ako to uopste stampaju! Spustite se na zemlju i pocnite da zavrsavate bar nesto od tih silnih najavljenih projekata!

  2. Moze li ovaj covek da izadje na neku konferenciju i pokaze nostrifikovanu diplomu te on line skole iz Frankfurta.
    Do nostrifikacije diplome, covek nema kvalifikaciju i radi sa poslednjom skolskom spremom koju je stekao u Srbiji (Verovatno osnovna skola).
    Isto vazi i za Brnabicku.

  3. Recikliranje već viđenog Dinkićevog programa „Prva šansa“ koji je u teoriji bio dobro zamišlljen ali u praksi se pokazao kao katastrofa, ja lično bio učesnik u njemu, tada kao mlad diplomac tek završenog državnog fakulteta, inače sam si morao sa CV -jem u ruci da tražiš poslodavca koji će te izeti u program, slobodna mesta u velikim, dobrim firmama i kompanijama su bila bukvalno tajna za obične smrtnike, ulazilo se na vezu kao i pri regularnom zapošljavanju, inače takvo iživljavanje i maltretiranje privatnika koji su to ukapirali kao da im država daje besplatnog radnika na lizing bez obzira da li ima školu odnosno fakultet ili ne, nisu bili u obavezu da zadrže radnika, posle nekoliko meseci su imali mogućnost da kažu kao nisu zadovoljni i uzimaju drugog i tako u krug, poznajem kolege iz svog okruženja koji nisu sastavili ni 2 meseca i vraćani su kući bez ikakvog obrazloženja, diplomirani pravnici, ekonomisti, FON radili su po frizerskim salonima, trafikama, kućnim agencijama, pošto su bez iskustva kad nisu imali šta da im daju da rade čistili su prostorije i klozete gazdama, i tada je bila tzv. plata 22000 din a sad posle 10 god 24000din za fakultet!

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.