Prosečna neto zarada u decembru 52.372 dinara

Ostavite komentar


  1. Molim Vas da ovaj podatak,koji potpuno krivi sliku o platama u Srbiji više ne objavljujete.Mislim da je iznos medijalne neto plate mnogo adekvatniji da opiše pravo stanje zarada u Srbiji.

  2. Ne znam kome to stalno rastu plate. Kod mene i mojih prijatelja to nije slučaj. Moja plata je 30.000,00 već sto godina. samo sto svakog meseca sve manje mogu da kupim

  3. Trebalo bi da se sistemski definiše i „najniža garantovana penzija“, (koja je ustvari socijalna kategorija jer se uvek finansira iz budžeta, a sada je oko 15.000), da bude najmanje 1/3 prosečne neto plate i da se uskladjuje zajedno sa budućim redovnim uskladjivanjem penzija, nap. svakih 6 meseci.

  4. Prosečna neto plata u Srbiji u decembru mescu 2018. godine je dostigla 52.372 динара ili ekvivalentna 443,1 евра, a ΛV nekoliko godina ubeđuje radnike da će prosek iznositi 500 evra, godine prođoše a ostvarenje izostade. Zlo da bude veće on i sada kaže da je prosečna plata 465 evra, kome verovati sili ΛV ili statistici. Takođe, i penzioneri su dobili penzije veće no ikada, a realno penzije su za oko 20% niže nego u periodu otimanja iste od istog (ne)čoveka od 2014. Nekad su njegovi voljeni penzioneri kupovali hleb i mleko, a danas mogu da biraju…a vredni radnici načekaće se plate od obećanih, već nekoliko godina, od 500 evra. Laži ni su zakonom zabranjene, već poštenjem.

  5. koje su ovo gluposti , manipulacija , kao i za struju , gorivo , poreze na imovinu , itd itd!
    Da li je zivot u Srbiji mora do kraja biti „manipulacija u drami“ ?
    Ako s e nastavi sa ovakvim vladanjem , nestace i predmet manipulacija ?

  6. Molim da se ne objavljuju lazni podaci.Nije istina da je prosecna plata u decembru 2018.godine veca od prosecne plate u decembru 2017.godine jer je manja u bruto iznosu za 2000 dinara.Pozivam se na zvanicne podatke dostupne na sajtu Zavoda za statistiku i novinari bi morali da ih provere pre nego ih objave.Dakle plata je i nominalno manja posle godinu dana naprednog rasta BDP-a da ne pricamo o realnoj vrednosti.Hvala

  7. Prosek plata u Srbiji,- katastrofa.Jedna devojka iz susedenog sela prošlog februara posle mog unuka,sklopila je ugovor sa novootvorenom prodavnicom Zrenjaninskog preduzeća „GOMEX“ i sklopila ugovor na mesec dana sa tim da vlasnik dobija od države subvenciju.Sa tom subvencijom je plaćao radnike i tako je sa dvanaest radnika isterao 2018 godinu.Ta devojka od 18 g. imala je platu 25 hiljada i to isplata u dva puta.Kad je dobila nakon mesec dana rada otkaz,sve joj se smučilo, otišla u Češku republiku i sada tamo ima smeštaj i platu od 99o evra mesečno bez odredjenog ugovora,znači dugoročno. Ja sam slučaj prijavio Tužilaštvu u Zrenjaninu i čekao godinu dana na odgovor,u kom se odbijam i preporučuje sudu da od tužbe protiv vlasnika,nema ništa.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.