Protest penzionera: Stavimo tačku na pljačku

Ostavite komentar


    1. Meni sa penzijom od 33000 do sada su uzelu 68000. Kakve veze ima povećanje od ukupno 7,5 % za te tri godine? I oni su devedesetih pojeli penzioni fond, a sada ponovo uzimaju od penzionera.

    1. Nasao Vucic penzionere ,kao najslabiju kariku drustva,da beskrupulozno pljacka vec cetiri godine a sudeci po sve vecem broju maloumnih sendvicara pljackace i ubuduce.

    2. SPS+ Radikali su do 2000.godine ispraznili penzione fondove. i opljačkali građanima štednju u bankama.. Vlast posle 2000. je morala to da vraća….kako…to je drugo putanje: prodaja firmi, krediti, donacije…SPS je postao koalicija i vlast, a SRS kontrirala svima, rasturila se i “ izrodila“ novu ,čistu i poštenu stranku…..sastavljenu od svih boja….Dolaskom na vlast posle propasti DOS-a ponovo uzinanje od ljudi. Zamislite braĉni par koji stari, bolesni, imaju jednu penziju od 26000 i umanje im i to malo… I predsednik kaže da to nije mnogo odbijeno a kad dobijemo takvo povećanje onda każe da nije to baš ni malo.

      1. To me podseca kad ciga odveo konja na pijac da ga proda i to nije ucinio pa kad se vratio kuci oni ga pitaju sto nisi prodao konja, a on ma jeftini mnogo ne isplati, a oni mu kazu sto ne kupi jos jednog pa da imas par, a ce ne isplati se skupi mnogo.

  1. Ako je drzava bila u problemu, u resavanju tog problema je trebalo da ucestvujeu svi gradjani i privredni subjekti, od penzionera, do tajkuna i stranih banaka. ON je sve prbleme prebacio na penzionere.

  2. Nazalost 300.000 penzionera nece docekati dan kada ce se ova velika nepravda ispraviti. AV je nalozio ustavnom sudu da se ne izjasnjava povodom otetih penzija dok postoji i jedan penzioner kojem je oteta penzija.

  3. Okupilo se ljudi taman toliko koliko ih prodefiluje u jednoj emisiji „Žikina šarenica“.

  4. Cini mi se da smo mi narod koji ne razume vucka vuciturnovica, kome je lova penzionera ukradena pre3. Godine. Spasla da lisisica ne pojede vuka, ali sta je tu je ,a treba li smo ne da se bunimo vec da dignemo pobunu jer nas nije mali broj a to bi jedva docekali mnogi koji ne oleKOMUNISTICKE UJDURME?????i

  5. Vratiti penzije sa kamatom….PIO fondom da se upravlja od strane nepartijskih penzionera. Da se u PIO fond uplati iznos od prodaje svih objekata koje koristi drzava a koji su izgradjeni parama PUO fonda…tada ce fond biti u plusu, a tsjkuni u vlasti i ratni profiteri u minusu i u zatvoru….

  6. Danas sam od invalidskog i penijskog osiguranja dobio odgovor na moj zahtev o odbijanom delu penzije i utvdjeno je da mi je do novembra 2017.odbijeno 127.145,24dinara.Ima li to još negde da se otima zarađeno?!

    1. Nema nigde ovakve organizovane plačke moj imenjače. Kad je štednja onda da štedimo svi, ako su penzionerima smanjili penzije, hajde i da se vlast ne švrćka u luksuznim mercedesima sa rotacionim svetlima po Srbiji. Što to ne rade u fijatu 500L ili puntu? Imali smo loše vlasti u prošlih dvadesetak godina, a evo ova koalicija je najgora od svih dosadašnjih po mom ličnom mišljenju. Njima na čast i obraz takvo vršenje vlasti, a narod neka se opameti pa glas za bilo koga drugog.

  7. Gospodo, drugovi penzioneri, valjda vam je kroz brojna iskustva u bližoj i daljoj prošlosti jasno da ovi na vlasti, kao i oni predhodni, mnogo ne haju za vaše proteste. Najbolji dokaz za to je njihovo nepoštovanje zakona koje su sami donosili, eklatantno nepoštovanje Ustava države, nepoštovanje odluka, mišljenja i presuda nadležnih sudova i mnogo koječega. Iz vasione je primetno da penzionerska razjedinjena udruženja, organizacije, sindikati i sl. ovakva kakva su ne predstavljaju relevantnu snagu koja bi nešto pokrenula i suprostavila se bezvlašću te se nameću hitne mere na objedinjavanju penzionerske populacije na savim drugim osnovama. Imate li snage, volje, htenja,………… za tako nešto? Ovakvi načini protesta, slanja nekakvih poruka gluvima, međusobna nadmudrivanja i nadgornjavanja,…….ne vode ničemu i trebaju postati prošlost. Sve ovo neće pasti s neba. Razumete!

    1. Суштински нетачно. Јесте да пензионери неће много остварити све док се не повежу боље. Али – зашто нико сем пар спорадичних медија није ништа објавио о протесту који је у подне одржан на централном тргу у граду и централним улицама добар сат времена? Зар мислите да је то случајно?
      Управо је обрнуто: сваки глас се броји, чак и код намештених избора. Овај протест је велика ствар управо зато што скоро да није ни поменут. Баш зато!

      1. @Мики; Ne razumem Vašu repliku jer ste drugom rečenicom u njoj potvrdili ono o čemu sam ja gore napisao, a koje ste Vi, u startnoj rečenici, okarakterisali kao „Суштински нетачно“. Glavni, rekao bih fundamentalni problem, je upravo u razjedinjenosti raznih organizacija koji predstavljaju penzionersku populaciju i slaboj međusobnoj povezanosti čime se na najdirektniji način utiče na njihovu snagu. Slažemo se u vezi medijskog izveštavanja, bolje reći ignoranstkom odnosu dobrog dela medija prema svim protestima penzionera, ali to nebi smela da bude prepreka da penzioneri energičnim stavom, počev od onih najnižih organizacija (od Mesnih zajednica pa nadalje) izraze svoja neslaganja o njihovom tretmanu od strane institucija države vezano za mnoga pitanja od životnog značaja po njih. Razjedinjeni, organizacijski usitnjeni, posvađani, politički suprostavljeni, neinventivni, nezainteresovani, …………..sigurno je, neće mnogo postići. A to, valjda je svima jasno, odgovara svakoj vlasti jer sama brojnost penzionera nije za potcenivanje u bilo kojem smislu.

  8. malo protestuju in onda su prvi u redu da glasaju sa sadasnju vlast jer ih kupe za saku dinara. Trebalo bi zabraniti ucesce u glasanju „starcima“ jer odlucuju o buducnosti koja za njih ne postoji.

  9. Kako se sada ritate kada vam otmu i jedan dinar. A niste se trzali posle rata kada ste delili oteto i tokom radnog veka kada ste delili nezarađeno. Kako je sada velik vaš dinar a kako je malo bilo oteto na hiljade hektara zemlje, na stotine hiljada kuča, na stotine hiljada stanova i vikendica, na hiljade fabrika, na hiljade radionica i svega onoga što ste dlelili.

    1. Какве везе има пензионер 2018 године са ратном генерацијом која је 1945 имала 20 година? Горња примедба је бесмислена.

  10. Badava protesti,kad vlast od tih otetih para očekuje ponovni uspeh i ponovo pljačkanje starijih ljudi..Tu su potrebne druge mere osim uličnih protesta.

  11. Hvala Danasu, bar su bili fer da objave ovaj, valjda 9. po redu protest ugroženih penzionera. Režimski mediji ga nisu ni pomenuli.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.