Stotinjak radnika fabrike „Sunce“ iz Sombora protestovalo je juče ispred ulaza u Vital zahtevajući od većinskog vlasnika obe uljare, Kompanije Invej Predraga Rankovića Peconija, da hitno reši problem četrdesetak radnika „Sunca“ koji su premešteni u vrbasku uljaru na dvokratno radno vreme.

Stotinjak radnika fabrike „Sunce“ iz Sombora protestovalo je juče ispred ulaza u Vital zahtevajući od većinskog vlasnika obe uljare, Kompanije Invej Predraga Rankovića Peconija, da hitno reši problem četrdesetak radnika „Sunca“ koji su premešteni u vrbasku uljaru na dvokratno radno vreme. Prema rečima Milana Miskina, predsednika sindikata Nezavisnost u uljari „Sunce“, radnici koji su pre četiri dana prebačeni u Vrbas i dalje se nalaze u istim uslovima.
„Inspektori rada obišli su prostorije u kojima su smešteni radnici „Sunca“ i konstatovali da ovi ljudi rade u nehumanim uslovima, da nemaju osnovna sredstva za rad i da im se niko ne obraća osim obezbeđenja. Mi ćemo tražiti da se objave zapisnici inspekcije rada i da se država oglasi u vezi s ovim problemom“, rekao je Miskin. Radnicima somborske fabrike u protestu su se pridružili i članovi sindikata Nezavisnost iz Vrbasa, Bečeja i Novog Sada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari