Nekoliko hiljada članova Srpskog sindikalnog fronta protestvovalo je juče u Beogradu zahtevajući povlačenje predloženih izmena Zakona o radu i Zakona o štrajku. Ispred Doma Narodne skupštine članovi Sprskog sindikalnog fronta izveli su performans prikazujući radnike u okovima. Predsednica Sindikata novinara Srbije Dragana Čabarkapa kazala je da iz procedure treba da budu povučene predložene izmene ova dva zakona jer „poništavaju stečena prava radnika i bukvalno ih dovode u ropski položaj“.

Poslanik opozicije u Skupštini Srbije Žarko Korać izrazio je solidarnost sa radnicima, nakon čega se protestna kolona upitila ka zgradi Vlade Srbije. Predsednik udruženja sindikata „Sloga“ rekao je da je više od 10.000 radnika izašlo na ulice. „Pred svim tim ljudima samo je jedan od 250 poslanika u Skupštini izašao da nam se obrati“, kazao je Veselinović.

Srpski sindikalni front su 29. oktobra ove godine formirali Konfederacija slobodnih sindikata, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije „Sloga“, Industrijski sindikat Srbije i Udruženje sindikata penzionera Srbije. Cilj je zajednička borba protiv promena zakona o radu i štrajku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari