Protest u Boru zbog grejanja: Traže ostavku gradonačelnika i direktora Toplane (VIDEO, FOTO)

Ostavite komentar


  1. Drago mi je da su se ljudi konačno oko nečega složili. I da se vidi koliko će umanjenje računa za oktobar biti.

  2. Ne znam zašto se sad radio popis stanovništva kad će bar 20% Srba pokreti zbog iživljavanja sa grejanjem

  3. BORANI NEGODUJU ZBOG GREJANJA

    Građani Bora demonstriraju zbog odlaganja rada Toplane, a građani se smrzavaju uveče, noći i ujutru Gradonačelnik Bora obećao je početak rada toplifikacije od 20. oktobra, a od toga nije bilo skoro ništa. Problem jeste početak grejne sezone, no veći problem odvijanje procesa i ranijih godina. Naime, Toplanu u Boru vode anonimusi što se tiče procesa toplifikacije. Oni ne poznaju procesa sagorevanja uglja, rada vrelovodnih kotlova i toplifikacionog sistema u celini. Direktor Toplane treba da bude najkompetentniji kadar u firmi. Njega bira grad Bor i postavljaju se kadrovi skloni poltronstva, kriminalnih radnji, a ne stručni kadrovi sa iskustvom iz oblasti termoenergetike. Direktor Toplane je u poslušnoj zavisnosti gradonačelnika, a ne od struke sa znanjem izbora uglja, procesa sagorevanja, energetske efikasnosti (vođenje procesa sagorevanja sa visokim stepenom iskorišćenja iznad 80%, a ne 50% kao u Boru, izbor odgovarajućeg uglja i sl.). Toplanu je neophodno prepustiti stručnjacima, a ne politici i to naivnoj.

  4. Boze kakvi su ovo ljudi? Zar nevide situaciju i u njihovoj Evropi kako je. Zeleli ste – dobili ste Evropu i zla evropska. Nije vam hladno cim ste na ulici.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.