Prva regionalna konferencija "AgriSummit.tech" 8. i 9. juna u Beogradu 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Prva regionalna konferencija „AgriSummit.tech“ posvećena primeni praktičnih digitalnih i tehnoloških rešenja u oblasti poljoprivrede na Zapadnom Balkanu, sa fokusom na sektore voća, povrća i vinogradarstva, biće održana 8. i 9. juna u Beogradu.

Konferencija će okupiti proizvođače, pružaoce digitalnih rešenja, privredna udruženja, zadruge, organizatore proizvodnje, eksperte, predstavnike Univerziteta, razvojnih i istraživačkih organizacija, i to iz Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Hrvatske, najavili su organizatori.

Kroz niz prezentacija, panel diskusija i primera iz prakse, posetioci će upoznati aktuelne globalne trendove, rešenja dostupna u Srbiji i regionu, uspešne primere primene, kao i prednosti koje mogu doprineti održivosti i profitabilnosti poljoprivrednog ekosistema.

Prvi dan događaja, 8. jun, posvećen je prezentacijama, povezivanju učesnika i mini izložbi dostupnih digitalnih rešenja.

Drugog dana, 9. june planiran je obilazak farme Berry log na Kosmaju i sela Šepšin gde će učesnici moći da vide primenu pametnog sistema za navodnjavanje i druge tehnološke inovacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari