Prvi e-automobili kineske firme BYD stigli u Evropu

Ostavite komentar


  1. Znaju Kinezi da naprave auto vrhunskog kvaliteta.Docice I u Srbiju.Neka nasal Vlada da neku subvenciju ,da I Nas prosecan gradjanin ,kupi dobar auto.

  2. Pre dvadeset godina u EU su izmislili zabranu ugradnje dvotaktnih motora u motocikle ( posebno teretne motocikle na tri točka ), pravdajući se ekološkim normama, jer su ih Kinezi prestigli u proizvodnji i efikasnosti i tim potezom gotovo upropastili Italijane. Potom vođeni istom logikom ekološke samosvesti, postavljali lestvicu visoko, da samo Nemački proizvođači budu sigurni, pa makar i sa lažiranim podacima kao VW, a druge gurali u propast. Sada kada su im Kinezi počeli da preuzimaju i tržište elektro vozila, (daleko povoljniji odnos cena/kvalitet) videćemo šta će smisliti, da li neki novi propis, tipa da51% vozila mora biti proizveden u EU, kao što su pokušali sa automobilima . A sada samo pravi karoserija u zemljama EU što je manje od 50% vozila, ali papir sve trpi, kada njima odgovara, a sve ostalo je proizvedeno u Kini (pa dobro ne baš sve kablovi se motaju u Srbiji).

  3. Pa mercedesi iz 2001 godine proizvodnje, neki modeli C 180 hrđali su posle 6 do 7 god. izgovori su bili jako smešni

  4. Пре 15-ак година сам купио нов кинески скутер. Ново је ново. Хм ? Како ме фукао, уздуж и попреко. Никад нисам знао кад ће да упали. Продао сам га и купио половног поштарског Пјађа. Кршину, која је палила кад га погледам и служио ме фантастично. Сад не би узео кинеза ни за бесплатно.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.