Radnici Fijata će dobiti 25 evra veću platu

* Orbović: Radnik Fijata u Srbiji ima prosečno 350 evra platu, u Turskoj 650, u Poljskoj 950 evra * Panović: Ovo je izdaja sindikalnog pokreta u Srbiji
U FOKUSU U Vladi Srbije danas potpisan sporazum između poslodavca i sindikata u Fijatu

Ostavite komentar


  1. A DA ,,SINDIKALNE,,VOĐE,,MENADŽERI,FIATa, I PREMIJERKA DO,,REALIZACIJE,, UGOVORA,, KOJI JE,SREĆOM,,OPET ZACRNEN, ŽIVE OD TOG,,BUDUĆEG,,BONUSA,,NA RATE,, DO FEBRUARA 2018,PA,K,O ŽIV, KO,POBEDNIK,,Upokazanoj,LJUBAVI Prema svojoj zemlji.Pa,se,,kompromisti,još ,,spontano,,odriču i prava na štrajk,,,ako IM se IKAKO I PONOVE ISTA,,DOGAĐANJA,koje konstatuje isključivo,,gazda,,.Postoji li adekvatno IME U SRPSKOM JEZIKU, za ovakav,,kompromis,,ILI SE SVI STIDE DA GA IMENUJU,IZ,VIŠIH,,RAZLOGA,,.

  2. Dobice pare ali iz budzeta Srbije,istog onog koji se puni vec dve godine pljackom penzija.Ni dinar iz svog ekstra profita nece radnicima dati Italijani.

  3. Pa sta ste vi mislili da ce stvarno da im podignu platu, dali su ovom nazovi sindikalnom vodji neku paru da obuzda radnike i tacka. i dalje cute ko sto su cutali i do sad! a verovatno ce ovi neposlusni radnici i na ulicu da budu izbaceni, to je taj scenario ja drugi nevidim!

  4. Uuuuu, jeeeee! Koje povećanje! Al““ to verovatno iz budžeta Srbije jer su nas odavno prodali…… eh!

  5. radnike Srbistana u Srbistanu dok u zapadnim drzavama 11.00 (plus) evra po satu za izbegle srbistanske radnike.
    Vucicu, Seselju, Nikolicu – gde ste bre? Kina & Rusia, u cijem dupetu Nikolic njuska, ne placaju toliko – ni Talijani – vec budzet takoslavnog SRBISTANA.
    Srbi bre, dokle cete ““ srbovati““ oko necega of koje nemate koristi???

  6. Moj deda je govorio: "Ako neces da jases, nemoj da se penjes". Meni sad nije jasno zasto su strajkovali.

  7. "Sindikat",ljubisav orbovic…….pa to ne ide jedno s drugim !!!

  8. Ne treba Orbovic da barata matematikom koja mu ocigledno nije jaca strana. Nikakvih 25 € nego samo tricavi procenti i to ne odmah. Dakle, nemojmo se zavaravati, radnici uopste nisu dobili trecinu trazenog! A drzava bolje da ispuni svoja obecanja i kapitalno remontuje i elektrificira prugu Kraljevo-Kragujevac-Lapovo nego da se sramno u liku ministra Knezevica klanja direktorki FIAT-a na prethodnoj slici. Lose, lose!

  9. Sve mi se cini da je I ovo povecanje na ustrb gradjana Srbije a ne vecinskog vlasnika.

  10. Plate Fiatovih radnika su u ogromnom obimu finansirane iz budžeta. Radnici traže veće plate. Nije problem. Treba da budu plaćeni kao nastavnici, lekari, inženjeri, vojni oficiri i svi ostali fakultetski obrazovani u ovoj kobajagi državi. A ovi što imaju fakultete lepo treba da odu svi iz ovog pakla, pa neka vas sve leči Vučić i njegova nepismena SNS banda. Naravno, sa članskom kartom SNS-a ili neke satelitske partije (a ima ih vala) – imaćete platu ko dva doktora, ne morate ništa da znate i ništa da radite, i da sedite po ceo dan u kafiću sa nekom ženskom, jadnicom koja če za minimalac po ugovoru na određeno za tebe, partijski banditu, da uradi sve što treba. Mi smo zemlja OLOŠA.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 6

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.