Radnici Goše najavljuju protest pred vladom

Ostavite komentar


  1. Zelim iskreno zelim da se ovim ljudima pomogne i da nas cuveni gigant Gosa zapocne ponovo sa radom kao sto je to nekada bilo.

  2. A zasto niko ne prica o Keni koji je vodio Smederevsku Palanku kada je ta Gosa privatizovana? Gosa je cvetala sve dok DS nije dosao na vlast..

  3. Doćiće radnici ispred vlade. I? Ako ova protivnarodna vlast blagoizvoli da se smiluje pozvaće predstavnike radnika na "pregovore" na kojima će učiniti sve da ih prevari. Nužno je činiti mnogo jače gestove. Nije zgoreg da se naši radnici ugledaju na radnike u tzv. razvijenom svetu – da vide kako oni energično, sa punim nepoverenjem prema korumpiranoj vlasti, uspevaju, na tvrd i beskompromisan način, da ostvare svoje pravedne zahteve. Ovako, počelo je lagano umiranje (samoubiostva, pokušaji samoubistava, bolesti…). Radnicima, koji imaju decenijsko iskustvo sa kapitalizmom ne pada na pamet da sami sebi nanose štetu i da se dodatno samomuče. Ne dižu ruku na sebe. Ne štrajkuju glađu. Najkonkretnije se bore.

  4. Pravo ispred Poreske uprave.
    Strancima tolerisali sve 3 godine a Kurir bez duga za porez blokirali.
    Sramota.
    Na izborima jedino mozete nesto uraditi.

  5. Nadam se samo da ce pomoci ovim ljudima, ali i dalje krivim ljude koji su to preduzece lose privatizovali. Neka se sad malo daju izjave Voja, Dinkic i ostali, zasto su tako postupili.

  6. Oni mogu da protestuju, ali im Vlada ne moze pomoci. To su radnici privatne firme, u ciji nacin rada (nerada) drzava nema zakonsko pravo da se mesa, niti je drzava duzna da pokriva dugovanja privatnika.

  7. Dobar broj komentatora ovde nije svestan da je država od 2013. godine (dakle, za vreme vlasti SNS i SPS koalicije) IGNORISALA kriminalno ponašanje vlasnika ove fabrike, koji nije uplaćivao poreze, doprinose ni plate radnicima. Dakle, kršio zakon ove države, a poreska uprava nije reagovala godinama, iako su pisane i žalbe. Ostao je dužan 4 miliona evra državi i 1.5 milion evra radnicima, a zatim POBEGAO IZ ZEMLJE! I kada bilo ko kaže da država nije odgovorna za nesprovođenje sopstvenih zakona na svojoj teritoriji – treba da ide da mu se snimi glava na neuropsihijatriji. Da li je ovo država srpskog naroda i građana, ili psihijatrijsko odelenje u koncentracionom logoru?

  8. @Deja: Ali drzava je bila duzna da sankcionise jos pre 5 odnosno 3 godine neplacanje socijalnih davanja i poreza a nije! Dakle, drzava je na potezu. Tako to biva kad se privatizuje u korist neproverenih firmi posebno iz poreskih rajeva gde se nalazi samo postanski pregradak, advokat i firma ima kapital od 500 €! Tuzilastvo da otvori istragu a ne da svi drzavni odgovorni organi cute i cekaju!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.