Radnici iz Vijetnama danas obustavili rad, protest i u Vijetnamu

Ostavite komentar


  1. Kakav bi bio ovaj svet da nema dobrih i pozrtvovanih ljudi?!

  2. Bravo!
    Kada srbima treba vijetnamci u srbiji da pokazuju da robovlasnistvo ne treba trpeti, nesto sa srbima nije u redu.

  3. Ej Srbijo, preci ti se u grobu prevrću. Ne samo što se na Srpskoj zemlji koriste robovi, već se povrh toga sistemski štite robovlasnici. Ovo je početak kraja jednog naroda i svega što je on kroz istoriju bio i predstavljao.

  4. Kada će srpski sindikat stati u obranu tuđih radnika kao što to rade recimo u Italiji i dr.državama?

  5. Cekajte kad pocne proizvodnja guma. Zatrpace vas otrovnim dimom I hemikalijama.

  6. Pa ako vi snimate njih, što on ne bi snimao vas… pogotovu što se sve to nije dešavalo ispred N1, već ispred Linglonga. Treba jednom za svagda da se Zrenjaninci izjasne da li žele Linglong ili ne. Ako ga žele, neka sami preduzmu šta treba da se ne bi desilo da nekom u Kini pukne film i zbog srpskih budalaština povuče firmu. A ako su protiv, ima opština u Srbiji kojima je i tek kako stalo da radnih mesta.

  7. Fabrika guma ?! Da je to nešto dobro , ne bi došlo u Srbiju . Neko pomenu radna mesta . Bolje je čuvati ovce ili nemati nikakvo radno mesto , nego raditi u fabrici guma .

  8. Ja vidim problem u Kinezima koji su pokvareni i koji svoja pravila igre sprovode posvuda, kako li je tek u Kini. Koliko sam uspio povezati u Srbiji važe kineska pravila igre tako je dogovoreno, samo što je ovo svjetska sramota, jer o tome se priča u Europi i čak do Vijetnama. Sumnjam da Srbija može tu puno napraviti, jedino da izmjene ugovor, što baš i neće ići, no zato su humanitarci jedini uskočili dok državni službenici pričaju nebuloze.
    Inaće kako li će biti tek radnicima u toj smrdljivoj proizvodnji guma pod kineskom upravom.
    Puno je diskutabilnih tehnologija i ekološki zahtjevnih dovučeno u Srbiju a Kinezi baš nigdje ne poštuju pravila koje propisuje ekologija.

  9. Jadni ljudi! Zamislite sta je njih motivisalo da dodju da rade u Linglongu u Srbiji? Sigurno teski jad i cemer! I zamislite nase ljude po belom svetu kako trpe sve ovo! Uzas!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.