Radnici Ratka Mitrovića obustavili radove na Slaviji i u Ruzveltovoj

Zbog neisplaćenih zarada

Ostavite komentar


  1. mMA NEMA DA,,BRINETE,, VUJOVIĆ IMA U SVAKOM DŽEPU,PO NEKU REZERVNU,PODARNICUMILI ZA S.P.C CRNE GORE IZ FONDA ZA HITNE INTERVENCIJE U SRBIJI, ILI POBRATIMU,GURUA SRBIJE,Gazda RONHILA,iz Laktaške latifundije,,,ONI BAŠ NESMEJU DA SE ,RAZMAZE,, KO RADNICI IZ RATKA MITROVIĆA GOŠE JURE ILI SLIČNI,LENJIVCI,, PA DA I .REDOVNIO DOBIJU ZARAĐENO,.Možda bi iz nekih niklih,tamo,,spontano,,posađenih,semenki Majine bašče,,rešilo,,taj,,,politički iskonstruisan,,problem,jelda.

  2. U drzavi koja je bankrotirala,radnici i seljaci mogu da dobiju,samo..dupko golo,a onda ce ih mladi skojevci i boljsevici povesti u revoluciju.

  3. Na delu radova u Ruzveltovoj ulici, bas kod Vukovog spomenika se svasta moze videti. Radnici, dovedeni ko zna odakle, rade u farmerkama i majcama "I Love NY", u patikama, bez ikakve zastitne opreme. Nemaju radna odela, rukavice, slemove niti fluo prsluke. Logicno objasnjenje je da dovode ljude sa raznih strana samo kako bi se sto pre zavrsilo, i u slucaju da "pravi" radnici obustave ili uspore radove.

  4. Na svakom koraku eksploatacija radnika. Kako je firma koja pljacka radnike dobila posao na tenderu grada Beograda. Zar nije jedan od uslova da posluje u skladu sa zakonom a očigledno je da ne plaća radnike. Šta grad Beograd kao investitor preduzima da izvodjaca radova dozove pameti. Postoje li penali za prekoracene rokova. Postoji mnogo nacina da drzava ubedi vlasnika izvodjaca radova da postuje zakon.

  5. Meni nije jasno kako se ne shvata da su i ti "prekidi radova" isto kao i iznenadni i masovni radovi po Beogradu, deo strategije vladajuce kaste da spreci kretanje gradjana , narocito izlazak na ulice nakon potencijalne izborne kradje u Beogradu.Kome to nije jasno, nije mu jasno nista sada i ovde.

  6. Brank Miljković je najgori poslodavac u gađevinarstvu Srbije pod zaštitom moćnika!

  7. Radove obustavilo 20 radnika, pa čemu služi taj sindikat nego da štiti radnike i šta je čekao do sada.
    Bitno je da su se ušemili sa gazda Brankom koji pare isisava u MBA. Radnici su zadnja rupa na svirali, pre njih moraju da se namire vođe koji su ovakve poslove dodelili robovlasniku.

  8. A direktor Radoslav Uskokovic zvani Koca se 2012 hvali u kafani kako mu mladi inzenjeri rade za 25000. Radio sam u MBA za te pare i ostajao po 36 sati na gradilistu po 3 dana se nisam kupao…..prekovremeno nije placao….politicka firma bagra…USTAJ GAVRO PUCAJ IZA UGLA NE MOZEMO ZIVETI OD RUGLA

  9. Kombinacija je sledeća, radi profitabilne poslove po Srbiji uredno plaća reket godinama, uz to mora da odradi prljave poslove (čist minus, ali što se mora nije teško) po Beogradu. Kako bi odradio dogovorene poslove mora da poseduje (kupi) ozbiljne mašine i angažuje veliki broj ljudi. I sve bi bilo super, kombinacija iz snova, gde bi svi mogli biti srećni. Ali, da je poslodavac pošten i da plaća ugovoreno, no problem nastaje kada država prestane da plaća i sve se sruši kao domine.
    Reket plaćen, mašine na lizingu, posao završen (kvalitet nula) ali drugačije ne može, a država ne plaća ugovoreno i sve se lomi na radniku. Uzimao je kredite kako bi isplaćivao plate dok je imao računicu, ali kamata pojede celu zaradu i u celoj igri profitiraše samo korumpirani političari i bankari. Nije čovek kriv, ali ne žalim ga, ko se s““ vatrom igra od požara gine!

  10. Ko ciga kad je ucio kuce da ne jede tako i u Srbiji nikad nauciti radnika da radi bez plate a ostane ziv.Ako iko uspije to je ova vlast(bdp se mrda u zeljenom smeru)

  11. Jedini način da dobijete svoj pošteno zarađen novac je da prekinete sa radovima dok vam ovaj "biznismen" ne isplati sva dugovanja. Pošto su čelnici grada zadovoljni radovima, vi onda polako do ispunjenja zahteva.

  12. @Dzontra Volta
    Zasto pricas neistine bez ikakvog pokrica i osnova. Taj covek je isto zaposlen kod istog gazde i isti broj plata je dobio kao bilo koji radnik u firmi. Gazda je taj koji isplacuje plate, i svi zaposleni dele istu sudbinu.
    Da si ikada radio u toj firmi ne bi nista rekao protiv tog coveka koji nikada nije tako nesto rekao, sto mogu da potvrde sve njegove kolege.

  13. @dzontravolta
    Ja sam radio za istog tog direktora, covek je na mestu, vrlo posten tip, pa i on sam ne prima platu i ostaje na gradilistu koliko i ostali radnici, nazalost u ovakvim situacijama ljudi se uvek okome na najpostenije, zalosno zaista..Uz duzno (ne)postovanje vas prst je uperen u pogresnom smeru ali to je valjda i cilj samo da ne nastrada vrh.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.