Radnik somborske fabrike obuće Boreli Dražen Čavlin (35) zabarikadirao se juče pre podne u prodavnici ovog preduzeća u centru Sombora, s porukom da će se zapaliti, prenela je RTV. Razlog za ovakav drastičan potez je sudska odluka koja bi trebalo danas da bude izvršena, a po kojoj se Boreliju oduzima taj trgovinski objekat. Čavlin je zapretio da će, ako se to desi, zapaliti i sebe i prodavnicu.


Nezadovoljni radnik poziva nadležne organe, pre svih policiju, da obezbede prostor oko prodavnice Borelija’ u Ulici vojvode Stepe Stepanovića u Somboru, kako ne bi došlo do tragedije. Razlog zašto se odlučio na ovaj korak je, kako navodi, nezakonita prodaja prodavnica Borelija širom Srbije, među kojima je došla na red i ova u Somboru.

Poslovođa prodavnice u Somboru, Dražen Čavlin, samohrani je roditelj i, kako kaže, nema drugog načina da preživi ukoliko ova prodavnica bude data na korišćenje novom vlasniku. Jedini način da Čavlin odustane od svoje namere je, kako je rekao za RTV, da Privredni sud donese neko, bilo kakvo, rešenje. Radnici Fabrike obuće Boreli u Somboru u prethodnom periodu protestovali su protiv iseljavanja više od 30 objekata, prodatih poslednjih godina zbog sporog rešavanja imovinskih odnosa sa Hrvatskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari