Rajić: Eksperti neće zaustaviti iseljavanje mladih iz Srbije

Ostavite komentar


  1. Naci ce demoni gospodine Rajicu nacin da mlade ucene sto ulaskom na budzet i zabranom u slucaju odlaska sa vracanjem para koje su navodno ulozene u njih, sto necim drugim a monogo gorim tipa zatvaranjem zemlje.
    Model vide u severnoj koreji.
    To samo pokazuje nesposobnost da se vlast izbori sa vladanjem, jer da bi vladao moras nesto i da znas, a ako si primitivac bez ikakvog obrazovanja ili sa izmisljenim fakultetom onda nastupas mafijaski, ucenama, pretnjama i vredjanjem.

  2. „…ne samo zbog niskih plata, već i zato što je loša organizacija cele države“, rekao je Rajić …“
    Jeste, ali ‘kofa jebusna, majstore moj’ (skec na temu apsurda cirkulus viciosus). Plate kao merilo efikasnosti i jesu najzavisnije od organizacije a nema dobro organizovane privrede u lose organizovanom drustvu! I nisu tu politicari najgori. Najgori su ti „eksperti“: predstavnici Srpske akademije nauka i umetnosti, ministarstava, univerziteta, privrede, Privredne komore Srbije, Unije posodavaca Srbije i Nacionalne alijanse za lokalni ekonomsk…Tu salatana i hohstaplera i vise nego medju politicarima.

  3. See je stvar vaspitanje,kucnog pa drustvenog.Pitanje za one Koji odlaze glasi: Zasto ljudi rodjeni u Etiopiji ostaju da zive tamo,a Masa njih obrazovanih u Evropi I Americi ide nazad u maticu da pokusa nesto da poboljsa? Sigurno nije patriotizam.

  4. Najveca vrednost je nacionalna i pravi Srbin zivi u Srbiji, sve drugo su poturice, pa ziveli i na marsu. Zato treba za te izdaice uvesti specijalni porez porez, koji bi trebalo da bude najmanje polovina njihove i onako debele plate, a ona druga polovina bi morala da se drzi u domacim (drzavnim/Vucicevim) bankama, ne u sosijete zeneral ili slicne. Tako bi oni pokazali da u najmanju ruku nisu poturice i nacionalne izdaice svoga naroda. Pre odlaska bilo gde bi svi ti morali da prodju jedan podobnicki test, kako bi se unapred iskljucili protiv drzavni elementi, i u slucaju bilo kakve sumnje, morali bi pola godine da rade za drzavu(/narod), pa tek onda bi imali ponovo sanse na test. Kad bi se ti koji su polozili test i pobegli na zapad ponovo pojavili na granici presvetle Srbije, trebalo bi ih dodatno maltretirati kako bi znali ciju i koju su granicu napustili. U ovo novo zakonodavstvo, koje gospodin A. Vucic propagira, trebalo i bi i ove potencijalne izdajnike (sto za mene oni i jesu) uvesti drakonske kazne, kako im ne bi palo napamet da napuste majku domovinu. Ja mislim da bi sa tim merama, broj stanovnistva u Srbiji od sada 5 miliona presao na 10 miliona, jer bi i oni sto su pre 50 ili 100 godina pobegli iz zemlje u kojoj odavno tece med i mleko (samo to niko nesme da kaze) vratili da zive. Neko ce reci da se salim, a ja kazem, da kad 17 januara napokon udjemo konacno u EvroAzijsku Uniju (u kojoj Lukasneko i Belorusija nece biti, verovatno izdaja) i kad bratska Rusija nam se konacno pridruzi u borbi, mi cemo svi pobediti i spasiti nasu prelepu domovinu od svih problema. Treba ponovo uvesti verbalni delikt (moja zena kaze da je taj zakon na snazi, samo se ne primenjuje, na zalost) i striktno ga primenjivati po kaficima, kafanama, pijacama a moglo bi se preci na familije, prijatelje, i naravno neprijatelje, to je barem odavno tako. Da bi se samo verbalni delikt striktno sproveo, otvorila bi se silna radna mesta, koja bi se finansirala od prodaja malina, po ceni od npr. 3 din po 10kg, i ko se protivi pravac apsana. Sledece bi trebalo ukinuti tu sramotnu i stetnu demokratiju, kapitalizam i sve sto dolazi sa zapada. Ja mislim da sa ovim mojim predlogom bi se sa jednim udarcem resili svi problemi a posebno ovi subotom uvece! Pozdrav svim patriotama i dobrim ljudima koji jos zive u domovini i vole je. Amin.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.