Raspisan tender za nastavak rekonstrukcije najprometnije ulice u Novom Pazaru 1

Ovog leta biće nastavljena rekonstrukcija Ulice generala Živkovića, koja je najprometnija u Novom Pazaru.

Ministarstvo privrede je raspisalo tender za izbor najpovoljnijeg izvođača za kompletnu rekonstrukciju deonice duge 650 metara, koja izlazi na magistralni put Novi Pazar – Ribariće.

Procenjena vrednost radova je veća od 41 milion dinara.

Ovo je druga faza radova na ulici, koja je, prošle godine, bila jedna od kapitalnih investicija.

Zadatak izvođača radova je da obavi pripremne radove, geodetska merenja, ukloni postojeći asfalt i trotoare, postavi nove trotoare i asfaltira kolovoz uz ostale propratne radove.

Prva faza rekonstrukcije urađena je prošle godine. Potpuno je sređeno 910 metara: Zamenjene su sve podzemne instalacije, urađeni novi trotoari, asfaltiran kolovoz i postavljena nova ulična rasveta.

Za te poslove utrošeno je 130 miliona dinara, od kojih je Ministarstvo privrede obezbedilo 62 miliona dinara, a ostalo se finansira iz gradskog budžeta.

Radove je izvodio konzorcijum koji su predvodile kompanije „Ukaras“ iz Novog Pazara i „Složna braća Zoran i Nele“ iz Nove Varoši“.

Rok za završetak radova bio im je 60 dana, ali su, iz nepoznatih razloga, kasnili nekoliko sedmica. Za to vreme bili su otežani prilasci Hitnoj službi, Domu zdravlja i Opštoj bolnici, ali i stambeno – poslovnim objektima.

I za drugu fazu rok za završetak radova je 60 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari