Raste trgovina sa Grčkom, za sedam meseci skoro pola milijarde evra 1Foto: Shutterstock

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović i ministar za razvoj i investicije Grčke Adonis Georgiadis smatraju da dve države treba da ostvare viši stepen saradnje u oblasti inovacija i novih tehnologija, saopštio je Popovićev kabinet nakon sastanka sa kolegom iz Atine.

U saopštenju se kao činjenica naglašava da Srbija nastavlja sa primenom ekonomske politike koja ima za cilj privlačenje investicija u srpsku privredu, uz poseban akcenat na startap kompanije i njihovo finansiranje kroz investicione fondove.

Podseća se da je ukupna trgovinska razmena Srbije i Grčke prošle godine iznosila 636 miliona evra. Izvoz Srbije u Grčku je iznosio 234 miliona evra, a vrednost uvoza iz Grčke 402 miliona evra.

Tokom ove godine nastavljen je trend rasta, a u periodu od januara do jula, spoljnotrgovinska razmena dve zemlje iznosila je 480 miliona evra.

Grčka je trenutno jedan od najvećih investitora u Srbiji, sa ukupnom vrednošću investicija od 2,2 milijarde evra.

U Srbiji je registrovano oko 600 aktivnih privrednih subjekata iz Grčke, a postoji značajan potencijal za proširenje i jačanje postojeće saradnje, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari