Rekordni rezultati Delta holdinga, prihodi 30 odsto veći, profit pre poreza čak 34 odsto 1Otvaranje u novembru: Sava centar / Foto: Beta/Hina/Velimir Ilić

Delta holding je u 2022. ostvario rekordne rezultate – prihodi od prodaje bili su 782,4 miliona evra, 30 odsto više nego u prethodnoj godini, dok je profit pre oporezivanja, kamata i amortizacije (EBITDA) iznosio 86,9 miliona ili 34 odsto više, izjavila je generalna direktorka holdinga Milka Vojvodić.

Ona je na predstavljanju godišnjih rezultata Delte rekla da je holding u protekloj godini u budžet Srbije uplatio 164,3 miliona evra.

Vojvodić je istakla da u ovoj godini Delta planira prihode od 920 miliona evra, što je rast od 18 odsto, i EBITDA od 101,7 miliona – povećanje od 17 procenata.

Vojvodić je dodala da je u protekloj godini Delta imala investicije od 97 miliona evra, a u planu je da se u ovoj udvostruče i pređu 200 miliona.

Direktorka Delta Real Estate Angelina Nekić navela je da je trenutno najveći projekat te kompanije potpuno renoviranje Sava centra, u koji će biti investirano 110 miliona evra, a otvaranje je planirano za novembar.
U oblasti nekretnina, kako je naglasila, kompanija planira ulaganje više od 620 miliona evra.

Direktor kompanije Delta agrar Dejan Jeremić rekao je da je u ovoj godini zabeleženo rekordno poslovanje i prihod od 319,8 miliona evra, što je rast od 15,6 odsto, a plan je da u ovoj bude 356,3 miliona.

Očekujemo da, zajedno sa četiri fabrike za preradu i proizvodnju hrane, ostvarimo pola milijarde prihoda u ukupnom biznisu, najavio je Jeremić.

On je dodao da je kompanija u prošloj godini u različite projekte uložila 14,5 miliona evra.

Direktorka Delta auta Aleksandra Đurđević navela je da je taj deo holdinga u prošloj godini ostvario rast prihoda od 25 odsto, 100,6 miliona evra, a da u ovoj planira investicije od 20 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari