RTB Bor, Petrohemija, MSK i Azotara troše i do šest odsto penzija

* Za četiri giganta po raznim osnovama godišnje se izdvoji najmanje 300 miliona evra * Iako su gubitaši, u nekim od ovih preduzeća zaposleni i poslovodstvo imaju enormno visoke plate
Iako su subvencije ukinute država i dalje ulaže novac u velika preduzeća

Ostavite komentar


  1. "RTB Bor, Petrohemija, MSK i Azotara troše i do šest odsto penzija" A sta je sa dugovima Zelezare, Er Srbije, EPS, Zeleznica, davanja kosovarima za Univerzitet i Trepcu i bosancima za plate i peMzije, davanjima za medijsku propagandu u koje spadaju hiljade botova, stotine sala koje se greju i hiljade kompjutera koje koristite?! Prikrivate pravo stanje koje vodi u beznadje i propast!!!

  2. Koliko je drzavni aparat rentabilan ? Takodje se izdrzava iz budzeta, a rezultat je nikakav. Svi znamo kako je doslo do tih gasnih dugovanja, "naduva e" cene gasa godinama.

  3. Profesore Arsiću vi ste izgleda majstor spinovanja,zamena teza i laganja.Sama činjenica da nam je ekonomija užasna govori o stručnjacima sa ekonomskog fakulteta.Firme nikada nisu istinski ponuđene rusima,koji su zainteresovani za iste već je uvek činjeno da se oni maksimalno udalje zarad ljubavi vaših zapadnih nalogodavaca.Sve što ova vlast radi je gašenje svega što postoji u državi i prevođenje naroda u jeftino roblje.

  4. sta je ova vlada ulozila u istocnu srbiju kao alternativu za rtb-bor-za razliku od drugih krajeva srbije gde je ulagano i ulaze se-beograd nema granice

  5. Kada bi se sabrale sve osobe protiv kojih je u protekla četvrt veka bio pokrenut krivični postupak, te dinarski, što dolarski iznosi za koje se krive, Azotara bi bila u plusu, šta više, profitabilna jer je đubrivo berzanska roba, a fabrika ima svoje tržište. Pa, drpili su joj neotpakovanu liniju Karbamida 2, Gospode Bože i nikom ništa !?
    Iskreno, ne znam da li je ijedan postupak okončan, verovatno nije jer bi se onda ušlo u srž srpsko privrednog naftno gasnog galimatijasa, osim da je i dalje na snazi poternica za Litvancem koji je s domaćim Univerzalom učestvovao u kleptoprivatizaciji. Sad su, gle čuda, sve oči uprte u penzionere kao nove igrače u deobi kolača
    Stvar s Petrohemijom je, manje više, slična osim što ona muči nasleđenu muku s Rafinerijom jer fabrika koristi primarni benzin kao osnovnu sirovinu što je i bio razlog njenog stvaranja pre pola veka (i danas jedan od najvećih srpskih izvoznika što znači da i ona baš kao Azotara ima svoje sigurno tržište)
    Sve tri fabrike su na potezu od tek nekoliko kilometara na jugu grada uz Dunav, dve luke, železnicu i magistralu. Doduše, sve tri fabrike su bile izbombardovane, ali su se kolko tolko obnovile.
    Ko onda koga kara ?
    Rusi srpske partije, partije fabrike, fabrike nas, a mi penzionere.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.