Rušenje kafane na Pančiću još ovog meseca?

Stručnjaci veruju da će objekat na Kopaoniku sada biti uklonjen po hitnom postupku

Ostavite komentar


  1. Priča se da će pravi investitori preuzeti objekat „Mašinac“koji koriste učenici srednjih škola Beograda?Naravno da će promeniti namenu,a direktor Doma učenika srednjih škola Beograd organizuje pripremne sastanke sa radnicima uz tumačenje neprofitabilnosti objekta?

    1. Objekat je vlasništvo države. Već decenijama tu dolaze učenici i uče se skijanju. Prošle godine su smenili višegodišnju upravnicu koja je objekat vodila skoro pa vojnički. Sve je funkcionisalo! Tada mi je već bilo jasno da se nešto sprema. Priče da nije profitabilan verovatno nisu tačne a čak i da je tako objekat ima jasnu namenu , zato se i zove dom učenika, i treba da bude dotiran od strane države! Ovamo pričaju da mladi odlaze,a daju državljanstvo sumnjivim tipovima i uzimaju sve gde namirišu novac. Sad je na red došao i Mašinac. E pa mladi , korisnici ovog divnog objekta sa tradicijom, jedinog na Kopaoniku gde možete boraviti po normalnoj ceni, dignite svoj glas!
      Mi, prvoborci 9-og marata i 5-og oktobra, smo malo omatorili da budemo u prvim redovima ali ćemo se pridružiti.

      1. Ovo je potpuno uzaludno, većina onih kojima je poziv upućen, samo gledaju da što pre završe studije i beže odavde. Srbija liči na Zemlju koja je prikazana u prvom delu filma Blejd Raner…

  2. Zog čega tako dug rok? Ako se zna da su Savamlu srušili za jednu noć?!

    1. Ja bio gore,nema nikakvog objekta,srusen.Ovo je napad na naseg precednika od strane Djilasa,Jeremica i ostalih tajkuna.

    1. Cemu zivot ako the vlast muci izgladnjivanjem,ukinuo to povecanje April Oktobar, face ko zna had I ko zna koliko ,kako mu se narod zamerio nice sits.
      Ja znam sta da ovim kukavicama Ali izgleda da I’ma kukavica na obe strane

  3. Да ли знате да не можете отићи у музеј Панчића из разлога што се налази иза „демаркационе“ граничне линије Србије и А. П. КиМ.
    Копаоник или Сребрна планина поседује остатке дворца Краља Милутина Врхлаб, на извору реке Лабе, ни њега не можете посетити.
    Зашто се баца „медијски песак“ са објектом без дозволе кад нам секу Панчићеву оморику без дозволе ?

    1. Nije mafija u pitanju, u pitanju su sitni kriminalci i bitange podržane od služibi.

  4. Ne verujem …nista od rusenja …odugovlacenje pa razvodnjavanje odgovornosti …pa izbori …pa kamioni …avioni .. pa zlatno doba …i zaborav ( kratko pamcenje ) em ( nedaj boze ) treba vratiti ranceve ili kofercice puni necega ljubicaste boje
    Em i bata i bata Mali se slazu da je kafana unikat u Srbiji lepsa i na lepsem mestu od “ Fantasta “ kod Beceja ( necija mama je iz Beceja kao i moja )

    1. Cemu zivot ako te vlast muci izgladnjivanjem,ukinuo ti povecanje penzije tudje nege April Oktobar, ko zna kad I koliko ce povecanje biti ,kako mu se narod zamerio bice sita
      Ja znam sta sa ovim kukavicama Ali izgleda da I’ma kukavica na obe strane tako da cekamo steroid da padne I da nas nema vise

    1. objekat NE TREBA RUŠITI!
      av elita
      srbskog spisatljstva slikarstva i filma
      da se okupi na festivalima pisane srbske reči,
      srbskog slikarstva, srbskog filma…
      ajmo matija gde ste vi i vaša bratija
      dajte glas za kuturu srbsku spas
      objekat je tu
      ispunite ga kulturom srbskom!

      1. Bravo,stvarno bi bilo pogrešno srušiti ovakav objekat koji je izuzetno arhitektonsko rešenje. Treba da ostane kao spomenik “vučijim vremenima“…

  5. Ma srušiće ga da se pokažu kako se „drže zakona“, al će se dooooobro odužiti pravim „investitorima“

  6. Obavezno ukljuciti I Premijerku. Ona je svojevremeno ljutiti odgovorila novinaru kontrapitanjem: „Zar ne mislite da treba da idem tamo sa cekicem u ruci?“. Evo, kucnuo je cas za cekic!. Salu na strsnu, ovaj slucaj je pokazao da drzavni organi mogu, ali ako nece ne moraju da rade svoj posao. Moguce je da je Vucic procenio da bi ovo mogla biti dobra ritualna zrtva pred izbore, pa da se pokaze da je ovo pravna drzava. Inace, tuzilastvo se nagodilo sa direktorom JP Skijalista Srbije koji je tom objektu dve godine davao besplatno struju i vodu racune cemo platiti mi preko gubitaka tog JP!

  7. Kladim se u shishanje da ce vlasniku objekta biti isplacena, do zadnjeg evra, steta, ako sruse tu kafanu. Opet ce narod Srbije da plati neciju bahatost.

  8. Ljudi, pa ko ce svoje da rusi. Tako se ponasaju svuda i u lokalnim samoupravama i svi predsednici ili su vlasnici ili suvlasnici kafana

  9. Početak „rušenja“ obeležiće AV presecanjem crne vrpce,a ucveljenoj vlasnici dodeliće vaučer u vredosti kompletnog objekta,plus pare za pretrpljene bolove!

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.