Ruska kompanija Kasperski se širi na tržište Srbije 1Foto: Pixabay/ Pexels

Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se danas u Moskvi sa rukovodstvom jedne od najvećih ruskih tehnoloških kompanija – Kasperski, koja je zainteresovana za širenje na tržište Srbije.

Kompanija zapošljava 4.000 ljudi i opslužuje više od 400 miliona korisnika u 200 zemalja sveta. To je jedna od najvećih tehnoloških i inovacionih kompanija, ne samo u Rusiji, već i u svetu, ocenio je Popović, saopštio je njegov kabinet.

On je istakao da Srbija ima odlične mlade programere i najbolju školu inženjerstva u Južnoj Evropi.

Visoko profesionalni inzenjeri predstavljaju naš ključni razvojni resurs kada je u pitanju privlačenje stranih investitora u oblasti inovacija i IT, rekao je Popović.

Dolazak kompanije Kasperski u Srbiju bi imao višestruku važnost, naveo je Popović, jer bi pored zapošljavanja naših mladih inženjera, oni dobijali znanje od najboljih ruskih stručnjaka u toj oblasti.

Rukovodstvo kompanije Kasperski potvrdilo je da će uskoro posetiti Beograd, gde će se sastati sa predstavnicima državnih institucija, privatnog sektora i srpskih univerziteta, kako bi bile sagledane sve mogućnosti budućeg dolaska ove kompanije na tržište Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari