RZS: Najčešća plata u Srbiji 25.000 dinara

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku 67 odsto zaposlenih prima platu manju od prosečne

Ostavite komentar


  1. Evo u Visokoj poslovnoj školi atrukovnih studija profesori ne dolaze nijedanput nedeljno, a primaju platu od 80000 dinara. Zaposlili su i ćerku pokrajinskog sekretara za nauku.

    1. Ne branim profesore, pun fond za profesore iznosi manje od 200 casova godisnje, odnosno oko 16h mesecno, ali ima tu i nesto sto mnogi ne vide, a to je da profesori imaju obavezu da se bave i istrazivackim radom, a ukoliko zele da to bude kvalitetno istrazivanje, mnogi potrose i do 6 meseci da bi objavili jedan rad.

  2. Mogu oni to da maskiraju nazivaju kako god hoće ali u Srbiji prosek je 30000 dinara ako ne i manje. Sve ostalo služi zarad jeftine političke propagande.

  3. Ma kolko njih pima i manje. Ovo je zemlja kolonija a u kolonijama plate su takve pogledajte Bugarsku u EU 10 god a grdje im je danas nego u vreme Todora Zivkova pod SSSR.Zapad ne daje on samo otima nijedna kolonija pod zapadnom cizmom nije se razvijala.

    1. A eto, već vas stanje u Rumuniji demantuje. Da ne pominjem Češku, Slovačku, Poljsku, Sloveniju…. Zapad ima fondove za one koji imaju političku volju i stručnost da ih iskoriste.

    2. Posto se Aleksandar Vucic gotovo svaki dan pojavljuje na televizijama Pink,Studio B,i Happy koje ga dizu u nebo kada su njgove sposobnosti u pitanju, cudi me da se nije pohvalio uspehom njega i njegovih koji vode drzavu, da Srbija nije na poslednjem mestu od zemalja u regionu po prosecnim platama i penzijama iza Srbiije je samo jedna zemlja.Nadam se da hoce jer je to stvarno ogroman uspeh.

  4. MO šta si hteo da kažeš tekstom.14godina raz*ebavanja srpske privrede je „crtani film“,jel tako.

  5. FANTASTIČNO FANTASTIČNA GODINA, ZA KOGA?!

    Premijer(ka) Srbije u Londonu je izjavila da je ona imala “fantastičnu” 2017. godinu, a ne Srbija. Ona je nabrojala periferne uspehe, al’ nije iznela da predsednik Srbije ima najnižu platu (svega 1081 €), najniži porast BDP u regionu (1,7%), nije rekla Vučićevim jezikom da je otimanje penzija ikada veće, a da su prosečne realne penzije ikada niže, da smo napredovali po pranju novca, mito i krupcije na svetskoj rang listi, po bedi jadi i gladi smo “napredovali” u nazad, 25,5% stanovništva živi u zoni siromaštva (troši 1,25 $ dnevno). Porastao je broj građana koji obikaljaju već prazne kontejnere, povećan broj narodnih kuhinja u kojima nedostaje hrana. Nedisciplina u plaćanju poreza je veći od dvesta miliona evra, krađa struje je veća, koliko se zna, od milijardu dinara, državne i javne firme, kojima se osmehuju lanci i katanci je baćeno u taj bunar više od milijardu evra. Da li je “fantastična” 2017. godina, ostavljam na savest građana i građanki, a ne premijeru(ki).

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.