Šabac pionir u elektroenergetskoj efikasnosti

Uštede za jednu novu toplanu

Ostavite komentar


  1. Iako podržavam akciju podizanja energetske efikasnosti, nedostaju ključni podaci, i to u kom procentu će biti smanjena potreba za energijom po kvadratu u tim stanovima i koliki je projektovani rok trajanja te fasade jer se pokazalo da stiroporske obloge ne traju dugo na gradjevinama višim od par spratova zbog erozije vetrom, da li je i to ubačeno u proračun ako ga uopšte i ima? Ko je izvođač radova i da li je sertifikovan za taj rad i ko je izdao sertifikat? Kad bi znali sve te informacije, vest bi bila objektivna i potpuna.

  2. I za sve ovo treba da budu zahvalni „žutima“ koji su do pre neki dan bili na vlasti, a sad kad im uleti ova divlja horda moći će da vide šta su izgubili.

  3. Zahvaljujući bivšem gradonačelniku, gospodinu Zelenoviću. Ovi ce sada samo da rasčerupaju bužet.

  4. Stiropor izolacija se nikada potpuno ne isplati,tj.finansijski nije opravdano.Jedino deluje kao nova zgrada i to što će stolarija biti zamenjena.Baba kada se podmlađuje i nasminka,svidja se opet samo dedama.Vazno je da nema pukotina,vidljivih u unutrašnjosti zidova,kao i dobra izolacija ali stiropor nije tako efikasan kao što laici misle.Koliko godina treba da se uložene finansije vrate,prvo što nije, tako efikasna izolacija,drugo što stiropor otpada i urušava se posle garantnog roka.

  5. A ne pisete kako su bacili gradjane u duznicko ropstvo.Otplate na 12 godina,a iznosi za nasa primanja preveliki.Osim lepsih fasada,po previsokoj ceni,nista znacajno nismo dobili.Kod nas grejanje zanemarljivo bolje,ali se nekim,povlascenim izvodjacima napunio dzep.To je bilo strahovito lobiranje preko upravnika zgrada ,ne bi li se naguralo onih 51%.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.