Veliki međunarodni sajam Svetski trgovinski most će i ove godine, kao i prethodnih, od 18. do 23. juna okupiti u Istanbulu, u Turskoj, na hiljade privrednika iz celog sveta. Svake godine tema Sajma je drugačija, a ove fokus će biti na sektorima građevine, građevinskog materijala i mašina, kao i mašina za proizvodnju nameštaja.


Ovaj Sajam sedam godina unazad organizuje Konfederacija biznismena i industrijalaca TUSKON, u saradnji sa turskim Ministarstvom ekonomije, a srpski privrednici su gosti i učesnici poslednje četiri godine. Sve kompanije iz Srbije koje žele da učestvuju i možda sklope novo poslovno partnerstvo imaju vremena do 5. juna da se prijave Udruženju privrednika SITA i dogovore oko odlaska na Sajam.

Ove godine na Sajmu će učestvovati 140 izlagača, a organizatori očekuju više od 1.000 stranih privrednika i kompanija koje se bave uvozom i izvozom robe u sektorima građevinarstva. Privrednici iz Srbije koji budu učestvovali na ovom sajmu imaće priliku da posao sklope na tzv. B2B, bilateralnim sastancima, da posete fabrike i kompanije, a planiran je i dvodnevni boravak u Izmiru, gde će takođe biti organizovani sastanci sa turskim privrednicima.

SITA je već dosad vodila više od 100 privrednika iz Srbije na Međunarodni sajam u Istanbul. Više informacija o ovom događaju, uslovima i planu posete i sastancima sa turskim privrednicima može da se nađe na sajtu www.sita.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari