Samo pristojan život zaustavlja beg ljudi u inostranstvo

Stručnjaci uvereni da više novca ne bi sprečilo odliv mozgova, već dobro uređena, normalna zemlja

Ostavite komentar


  1. nema ovde pristojnog zivota…ne postoji uredjena zemlja sa uredjenim institucijama..sve je degradirano, moral je na dnu…narod je iscrpljen obecanjima, a veliki broj je zaglupljen i nije sposoban za promene…zato, nemacka..

  2. @Atanacković: Pa onda, koja je svrha cele ideje ako nisi ubeđen da li će i koliko to telo uspeti da zaustavi emigraciju? Zavod za statistiku već imamo, ne trebaju dva, alo.

  3. Све је ово тандара броћ.

    Наука каже „ако хоћеш да решиш проблем онда га треба да решавају највише три стручњака“. Ако не желиш да решиш пробле направиш тим са 11 или више чланова.

    А у Србији треба прво да се договоримо какву државу хоћемо а онда да видимо како да је направимо.

    Овако су све ово бајке за будале.

  4. Komisija ina zadatak da resi ostanak onih koji su mentalno i onrazovno bliski njemu. Polu ili sa formalnim obrazovanjem kije je fenomenalnom brzinom ostvareno a sto pokazije da su nadorosecni. Takvi ostaju a ovi drugi redovno skolovani neka idu.

  5. Pa, uradite ono sto je vucic vec pokusao sa penzionerima. Smanjite njegov garantovani minimalac za 10% a onda primaocima istog posaljite ‘patriotska pisma zahvalnosti’ iz centrale SNSa. Ako to ne upali, ne znam sta ce!

  6. Svakako se treba poceti od zdravstvenog sektora koji je slozicete se u vecinskom delu u vlasnistvu drzave, i na taj nacin stimulisati medicinsko osoblje da ostane u zamlji. Medjutim kako uticati na zaposlene u privatnom sektoru da ne emigriraju. Gospodo, nije samo medicinsko osoblje u problemu povecanih migracija. Inženjeri odlaze takodje, zanatlije, majstori. Svi koji imaju neki „zanat“ u rukama. Kako spreciti migraciju te grupe zaposlenih iz privatnog sektora je takodje vrlo ozbiljno pitanje. Plate u privatnom sektoru konkretno visokoobrazovanog tehnickog osoblja je ponizavajuce a poredjenje obima rada u privatnom i drzavnom sektoru nije vredno pomena…

  7. Besplatni udžbenici. Dečiji dodatak 50€ mesečno do 18. godine života za svako dete. Smanjiti cenu gradskog prevoza, minimizirati kamate za kupovinu stanova i kuća. Zdravstvo, sudstvo i policiju očistiti od stranačkog parazitizma i podići im plate. To je samo deo mera koje bi trebalo preduzeti. Ovo sa udžbenicima bi moglo odmah.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.