Šef kancelarije Svetske banke u Srbiji: Povećanje plata i penzija pomalo za brigu

Ostavite komentar


  1. Prvo uspešni ste,pa možete da date,pa sad ne valja što dajete..Ne znaju ni oni sami šta treba i kako.

    1. Tresi Mesi:Ova vlast odlično zna šta radi.Oni povećavaju plate i penzije iz realnih izvora, a ne od zaduživanja.

  2. Da im poklonmo Kosovo,verovatno bi plate i penzije mogle da se podignu za neki mali procenat,a ovako nije izvesno?Srbija treba da polako zaboravlja na EU i okrene se ka istoku!

    1. Srbija je u krizi od kada je ovaj vas vratio clansku knjizicu Seselju. Moramo nesto da preduzmemo.

  3. ma neverovatno koliko ste uzeli penzionerima a posebno radnicima tada je sve ok a sda kada vracate mrvice panika kako ce ovaj jadan narod da zivi bolje hahahaha budalastine

  4. Ipak Vi treba da budete uz Srbiju ,ako je do sada bilo dobro nema razloga da ni od sada ne bude jos bolje.

  5. Sto se mene tice, recenica „Taj budžet održava fiskalnu stabilnost, jer je projektovan i deficitan 0,5 odsto, što je bolje nego prošle godine.“ je sasvim dovoljan pokazatelj da je Srbija na dobro putu privrednog razvoja. Reklo bi se da su to dobre preporuke dobijene od Svetske banke

  6. Verujem da nema razloga za brigu, i da Srbija moze bez problema da vrsi povecanje plata i penzija!

  7. Ekonomija u Srbiji je u velikom rastu,zato i ima mogucnosti da se povecaju plate i penzije iako bi vi voleli da nije tako,da nas i dalje sputavate,ali nece moci !

  8. Zasto bi bilo prosto i jednostavno,to svetska banka mora iskomplikovati,Srbija je zadovoljna svojom dosadasnjom ekonomijom i bez ikakvih sumnji ima prostora da se povecaju plate i penzije i poboljsaju standardi..

  9. Ma dajte vise preterujete ljudi iz svetcke banke,kod vas non stop postoji sansa za brigu,lepo priznajte da vam je zao sto Srbija ide napred i sto nam ekonomija ide napred i da vam je tesko da se odvojite od novca za povecanje plata i penzija !

  10. Наслов наводи на погрешан закључак. Није проблематично повећање плата и пензија, већ одлагање примене закона о платним разредима, који је требало да ступи на снагу почетком 2019 и који би увео какав-такав ред у финансирање буџетских делатности. Одлагање примене тог закона је лов у мутном и треба да се критикује много жешће него што се чини у нашој јавности.

  11. Za brigu je dešavanje na KIM , i tu bi trebalo Evropa da reaguje odmah , a to što državni vrh Srbije smatra da trebna da poveća plate i penzije reši će sama i zna kada treba a kada ne treba da se povećaju , a vi se posvetite malo rešavanju granica između Srbije i Kosova

  12. Bez brige, biće još povećanja, ovo je tek početak. Pa, valjda znamo šta nam je činiti.

  13. Na Vama je da nam pomognete jer ste delom i Vi krivi za sve sto nas je u proslosti snaslo.

  14. Kosovski problem zahteva hitno resavanje jer gubimo poverenje stranih investora Niko ne zeli da investira u nestabilnom okruzenju.

  15. Budžet koji je Vlada predložila daje osnove za dugoročan rast privrede i standarda građana, a sledeći korak je uvođenje platnih razreda, izjavio je za RTS šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ndegva.

  16. On je naveo je da je Svetska banka na pola programa sa Srbijom vrednog milijardu i 800 miliona evra i da je cilj da se tim novcem poveća privredna konkurentost. Što se tiče budžeta, mi mislimo da je to pozitivan korak u pravcu novog plana razvoja i rasta.

  17. vođa planira izbore sledeće godine i ne zanima ga tretnuno šta vi kažete. obratite mu se posle izbora kada opet bude kukao za novi aranžman.

  18. Ma taj vas i Vucicev budzet uzrokuje neverovatan rast srpskog standarda i privrede! Evo vec 7 godina njegovog sprovodjenja i mi smo jos uvek 30% kraci od standarda i privrede koju smo imali 2006 dok je vucic bio Generalni Sekretar Srpske Radikalne Stranke. Mozda bi trebalo da ga vratimo ponovo na tu funkciju i dobijemo tih 30% i penzije nazad?!

  19. Nece nama biti nikako bolje dok vucicevcima i Aci privredom upravlja neko ko se zove ‘Ndegva’ …

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.