Selu isti tretman kao i gradu

Ostavite komentar


  1. Kad Milan Krkobabic brine o selu, Seselj, Nikolic i Vucic o drzavi, a Jorgovanka o narodnoj kasi, onda nam je bolje da se sami obesimo, jer cemo tako ustedeti na mukama. Neko se nama poigrao gore nego Ivan Petrovic Pavlov svojim psima. Samo u nasem opitu se istrazuje i dokazuje kako od maksimalno socijalizovanog coveka ponovo dobiti majmuna. To je zlocin veci od svih dosada registrovanih u medjunarodnom pravu, jer je napadnuto Darvinovo naucno dostignuce i osnovni princip ljudske evolucije.Ali, takvu NERAVNOTEZU priroda nece dugo tolerisati.

  2. Gospodinu Krkobabiću koji se proslavio otvaranjem nerentabilnih Pošta u skoro svakom selu, i svojim poslovnim potezima prethodno unakazio poslovanje JP“Pošta Srbije“bilo bi bolje da gospođu Petrović koja sa njim kao zadrugarom obilazi sela pošalje na svoje radno mesto vd direktorke Pošte na svoje radne obaveze ili da skine monopol sa vladanja poštom svojim kadrom i nastavi da šeta sa njom po selima a neko drugi dodje da zaštiti interese 15000 zaposlenih u Pošti

  3. Zaharije,oprosti,vidis li ti ove lesinare srpskog sela…Zaharije je bio preteca…Kritike agro-demagogije…

  4. O čemu ovaj priča?! Ne znam da li je bilo ko svestan stanja u kome se nalaze seljaci, posebno u malim seoskim područjima južne Srbije gde još uvek postoje mala poljoprivredna domaćinstva koja se većinom bave voćarstvom?! Krkobabić je ili, „zaostao u koloni“ ili ima probleme sa sivom moždanom masom, ili se samo pravi naivan kao deo ove „jahaće trupe“?! Evo klasičnog primera kako država „pomaže“ poljoprivrednicima a na istu varijantu, samo u drugačijoj formi „pomaže“ svugde. Uzeću primer ovih jadnih voćara na jugu Srbije. Od stranih donacija država dodeljuje 75% nepovratnih sredstava za podizanje, recimo, hladnjača. Jedini uslov je da hladnjača bude podignuta na odredjenom mestu radi „ravnomernog razvoja“?! Te donacije uglavnom dobijaju partijski krpiguzi ili oni koji su spremni da kreditiraju stranke i njihove lidere ili oni, koji po pogodbi isplatiocu ostave /“časte ga“/ sa 10 do 20.000 evra?! Kada hladnjače počnu sa radom onda se ovi „hladnjačari“, koji su se ispilili ispod istog šinjela, dogovorno počnu da pljačkjaju narod. Pa se recimo dogovore da šljivu otkupljuju po 7 dinara, višnje po 18, kupine po 25, maline po 40 itd.itd. Da seljaci kupe kamenje po toj ceni ne bi im se isplatio otkup. Ako se malo bolje preračuna seljaci ovim pljačkašima ne prodaju voće iz svojih voćnjaka već prodaju sebe odnosno svoj rad. Naime, tačno toliko koštaju berači?! Na taj način država odnosno njeni lopovi u obliku „hladnjačara“ vrše prikrivenu eksproprijaciju voćnjaka na jugu Srbije. Oni su de fakto vlasnici, mada seljaci imaju tu „čast“ da plaćaju poreze na imovinu?! Pošto tako „pomognu“ seljacima, njima ne preostaje ništa drugo nego da seku malinjake, višnjike, šljivake i da se prijavljuju na neku socijalu. Makar „za leba i pivo“ a, usput, neće se mučiti. Tako sela OSTAJU PUSTA. TAKO SE PROGRAM RAVNOMERNOG RAZVOJA SELA PRETVORIO U PROGRAM ZATVARANJA SELA. Mislim da ova država, polako zatvara krug u koji se samozatvorila. Hladnjačari će da pokupe „kajmak“ i da zbrišu u neke uredjene države gde nema ovakvog lopovluka i gde će na miru moći da troše svoj „pošteno“ zaradjeni novac, a narod će za njima. Da i tamo kuluči.

    1. Samo da dodam: -Dok hladnjacari preko dampinskih cena pljackaju seljake, dotle pravi, ulicni lopovi, svake noci haraju te iste vocnjake, pritom lomeci stabla i praveci nenadoknadive ste zasadima voca koji pun rod daju tek od osme godine. Policija to sve tolerise, cak se cini kao da je ona zastitnik svih tih lopova, jer i kada prijavite kradju voca i ostecenje vocaka oni ne reaguju. Stice se utisk kao da je vladajuca partija organizovala ove lopove da kradu seljake, jer ona kontrolise Ministarstvo unutrasnjih poslova, posto se nacelnici po lokalnim PU ponasaju tako flegmanski, odbijajuci da rade svoj posao za koji su ipak od drzave i naroda, istog tog pokradenog, dobro placeni, za razliku od vocara koji jedva sastavljaju kraj s krajem. Cak i da seljaci sami rese da cuvaju svoje vocnjake, rizikuju da izgube zivot, jer lopovi idu naoruzani puskama, sa cime su NACELNICI policija upoznati, ali posto je vecina njih dosla sa Kosmeta, gde su ovakver kradje uobicajene, oni to dozvoljavaju i u centralnoj Srbiji ne hajuci za bezbednost seljaka.Nije redak slucaj, da se na mnogim kucama vlasnika koji trenutno ne zive u selu, podignuti crepovi i napravljene puskarnice, ali u nekim se smucaju nepoznati ljudi maskirani u crna odela, od cega se seljacima uvukao strah u kosti. Ali, policiju bas briga za ugrozenu bezbednost seljaka i kriminal u selima, oni samo gledaju da ne uvrede mafijase koji su ih postavili na nacelnicko mesto, i da se ne ugrozi posao tih kriminalaca. Zato sve policajce koji su dosli s Kosmeta podhitno treba isterati iz Policije, jer su korumpirani i skloni kriminalu vise i od samih kriminalaca.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.