Železnice Srbije i kompanija Simens potpisale su ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji elektrotehničkih postrojenja na deonici pruge na Koridoru 10 od Gilja do Paraćina, vredan 11,85 miliona evra. Ugovor su u Beogradu potpisali generalni direktor srpskih železnica Dragoljub Simonović i direktor Simensa u Srbiji Tihomir Rajlić.

 Modernizacija tog dela pruge u dužini od 10,5 kilometara finansira se iz kredita Evropske investicione banke, a kako je najavljeno, prvi radovi na rekonstrukciji i modernizaciji elektrotehničkih postrojenja počeće u oktobru. Simens za završetak radova na rekonstrukciji i modernizaciji kontaktne mreže i postrojenja za napajanje, telekomunikacionih i signalno-sigurnosnih postrojenja ima rok od 370 dana, dok je rok za završetak radova na kompletiranju nove elektronske opreme za stanicu Ćuprija 730 dana.

Modernizacija elektrotehničkih postrojenja od mesta Gilje do Ćuprije realizuje se u okviru celokupne rekonstrukcije i modernizacije te deonice pruge na Koridoru 10, kojom je planirana i izgradnja nove dvokolosečne pruge za brzine do 160 kilometara na sat. Simonović je istakao da Železnice Srbije nastavljaju s realizacijom projekata za bolje i modernije pruge u Srbiji, a pre svega na trasi Koridora 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari