Subotica: Počinju radovi na izgradnji podvožnjaka u Maksima Gorkog 1Foto: J. Patarčić/Danas

Radovi na izgradnji podvožnjaka u ulici Maksima Gorkog u Subotici odvijaće se u dve faze, pri čemu je planirano da prva faza traje od 1. maja do 1. jula, saopštio je Sektor za železnice i intermodalni transport Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako se navodi u saopštenju, tokom prve faze izvođenja radova biće zatvorena krajnje desna saobraćajna traka, odnosno jedna saobraćajna traka za drumska vozila, kao i pešačke i biciklističke staze sa desne strane, iz smera centra grada prema Paliću.

Nakon završetka prve faze radova, planirano je da otpočnu radovi na drugoj fazi, tokom koje će drumski saobraćaj ispod podvožnjaka biti potpuno obustavljen i preusmeren na alternativne saobraćajnice, o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni.

Podsećanja radi, u okviru radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Beograd-Novi Sad-Subotica-Državna granica (Kelebija), predviđeno je izvođenje radova na izgradnji podvožnjaka na stacionaži pruge km 176+274 u ulici Maksima Gorkog u Subotici.

Subotica: Počinju radovi na izgradnji podvožnjaka u Maksima Gorkog 2
Foto: J. Patarčić/Danas

Radovi obuhvataju uklanjanje postojeće trase pruge i izgradnju novog podvožnjaka na državnom putu IIA reda broj 100.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari