Sindikat penzionisanih vojnih lica Srbije: Ističe rok za pokretanje tužbe zbog smanjenih penzija

Ostavite komentar


  1. Gospodjo Milka, u tekstu nigde nije navedeno da vojni penzioneri vama brane da trazite svoje. Samo izvolite.

  2. To je samo direktna šteta, mnogo mnogo je veća šteta načinjena zbog povećane smrtnosti tih penzionera zbog oduzimanja sredstava za lečenje po privatnim klinikama, jer državne ne gledaju starije od 65. godina. Dakle mnogo je viši iznos tuženog zahteva.

  3. Može li se dobiti neki formular, neki obrazac za pokretanje upravnog postupka pred Fondom PIO? Kako to uraditi? Većina penzionera nisu pravnici.

  4. Kome treba da se obratim za naknadu štete umanjene penzije koji primaju tada preko 25000dinara deset posto mesečno?

  5. Gde mogu da nadjem spisak advokatskih kancelarija koje su spremne da u nase ime pokrenu tuzbu protiv drzave za naknadu stete zbog smanjenih penzija od oktobra 2014. do oktobra 2018. godine?

  6. Gde mogu da nadjem spisak advokatskih kancelarija koje su spremne da zastupaju penzionere, iteresuje me konkretno za Nis.

  7. Gde mogu da nađem spisak advokadskih kancelarija koje su spremne da zastupaju pezionere interesuje me konkretno Novi Sad

  8. Nije jasno zbog čega se pominje baš rok do 1. Oktobra za pokretanje upravne žalbe u PIO u vezi povraćaja razlika u iznosima mesečnih iznosa penzija i uredbom Vlade umanjenih penzija od 2014. do 2018. sa pripadajućim kamatama. Valjda ustanova (PIO) države Srbije to treba da vrati i bez ikakvih žalbi. Penzioneri su, hteli ne hteli, pod prinudom pomogli svojoj državi, a da ih niko nije to ni pitao. Sada je vreme da ta ista država vrati svojoj najvernijoj glasačkoj mašini barem ono što im je otela.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.