Sindikat Sloga uputio pismo premijerki i rukovodstvu RTS: Zašto radnicima RTS-a nisu uvećane plate za 12,5 odsto 1Foto: D. Majstorović

Sindikat Sloga uputio je večeras otvoreno pismo premijerki Ani Brnabić, Upravnom odboru i rukovodstvu Radiotelevizije Srbije (RTS), u kome pita zašto u Javnom medijskom servisu Srbije plate nisu uvećane za 12,5 odsto kao i u ostalim javnim preduzećima u Srbiji.

Kako je istaknuto, ni posle tri meseca menadžment RTS, tokom čitavog ovog perioda, nije se oglasio i ponudio jasno i precizno objašnjenje zbog čega nije postupio u skladu s tom odlukom.

Ono što zaposleni mogu da saznaju po hodnicima je da, navodno, nema novca, da Elektroprivreda Srbije ne uplaćuje RTS prikupljenju pretplatu, da povećanje plata nije predviđeno finansijskim planom za 2023. godinu, da RTS nije javno preduzeće, pa se odluka vlade, kako kažu, ne odnosi i na Javni medijski servis, ukazuje se u saopštenju.

Sloga naglašava da svi dosadašnji pokušaji sindikalnih organizacija u RTS da podstaknu rukovodstvo Javnog medijskog servisa, da se pozabavi problemom obezvređenih zarada, nisu urodili plodom.

Taj sindikat podržava zahtev reprezentativnih sindikata RTS da se vrednost boda za obračun plata zaposlenih uveća za 14,5 odsto, čime bi se najniža plata izjednačila sa mininimalnom zaradom u Republici, koja je sa 35.000 uvećana na 40.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari