Sindikati: Zastava oružje da promeni odluku o otkazu predsedniku sindikata te fabrike

Ostavite komentar


  1. Navedeni razlog za otkaz predsedniku sindikata D.Iliću je neubedljiv i blago rečeno komičan da je kristalno jasno da se samo tražio povod da se čovek eliminiše, (a sindikat obezglavi) kao moguća prepreka samovolji i bahatosti menadžmenta, u događajima koji tek slede (dokapitalizacija, ulazak novih sns dobavljača, forsiranje privilegovanih trgovaca oružjem itd). Na ovaj način uteruje se strah zaposlenima u kosti, stvara osećaj nesigurnosti, podele… itd. Sve po istim notama po kojima se sviralo u „Kovačkom centru“ i „Krušiku“ u Valjevu. Da podsetim: partijski vojnik, Mladen Petković je 2013. godine podelio otkaze 11-orici zaposlenih u Kovačkom centru, među kojima su bili tadašnji generalni direktor, direktor proizvodnje, inženjeri i ljudi koji su pokrenuli i postavili kovačnicu na noge. Pravdu su tražili na sudu, ali sve je to dugo trajalo. Posebna priča je šta je dotični uradio u „Krušiku“, kada je bivšem generalnom direktoru Jovanu Davidoviću uručio otkaz, na osnovu, na kraju i na sudu dokazano, lažnih optužbi da organizuje zaposlene na štrajk, dok je sve nepodobne prebacio na degradirajuća radna mesta… Tada su zaposleni i sindikati u ovim fabrikama ćutali, međusobno posvađani i uplašeni za svoje privilegije… Budite sigurni da i sada radi „kuhinja“ Mladena Petkovića pa neka predsednika sindikata ne iznenadi ukoliko se. recimo, odjednom pojavi neka zaposlena koja će potvrditi da je uznemiravana ili neki slični scenario. Ova ekipa je toliko bahata i apsolutno spremna na sve. Ulog je preveliki, ogromne količine novca se isisavaju iz fabrika namenske proizvodnje i okreću, a jedan deo svakako ide i na finansiranje ovog naprednjačkog ludila i zla… „Krušik“ je ostavio sa minusom od 40 miliona evra, ali je takođe instruirao svoje ljude koji i dalje rade po njegovom diktatu i za račun privatnih firmi: GIM, Partizan Tech, IGG… Ne dajte se Kragujevčani! Imate opasnog protivnika iza kojeg stoji sam vrh države! Sa srećom!

  2. Neurucuje se zbog ovoga otkaz pogotovo ne sindikalnom lideru. Svima je ovde sve jasno. Izasli su avioni i kamioni iz fabrickog kruga a izlazak zaposlenog 2x bez cekiranja je predstavljen kao smrtni greh. Ako sada popustimo ovoj bandi iz Beograda posle ce sve biti kasno!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.