Siniša Mali dodelio još dva stana u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi“ 1foto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO)

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali potpisao je danas ugovore o dodeli dva stana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ sa dobitnicama iz Vršca i Beograda, poručivši da je lepo prisustvovati ovakim trenucima i promenama u životu ljudi.

Ugovor o dodeli jednoiposobnog i dvosobnog stana u Zemunskim kapijama, zajedno sa njim potpisao je i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

Dragana Slamarski iz Vršca dobitnica je jednoiposobnog stana, dok je Senka Jovanović iz Beograda dobila dvosobni stan.

Ministar Mali je dobitnicama poželeo lepe trenutke i prijatan boravak sa svojim porodicama u novom životnom prostoru.

„Nadam se da će ovi stanovi promeniti nešto malo u vašim životima, ali ono što je meni važno, želim da vam zahvalim što ste podržale ovu nagradnu igru i napore Vlade Srbije da se zajedno borimo protiv sive ekonomije. Svojim učešćem u ovoj nagradnoj igri pokazale ste da i na ovaj digitalan način možemo da skupljamo račune i da proveravamo njihovu ispravnost“, rekao je ministar.

Ministar Mali je podsetio građane Srbije da je prošlog vikenda bilo više od 60 miliona unetih fiskalnih računa, a da je već danas taj broj 70 miliona.

„U tom trenutku prošlog vikenda imali smo 704.000 registrovanih učesnika u nagradnoj igri, a sada se taj broj povećao na 765.000. Dakle, iz dana u dan raste broj građana koji se registruju u aplikaciji ‘Uzmi račun i pobedi’ i koji skeniraju fiskalne račune. Raste svest građana Srbije koliko je važno da zajedno gradimo lepšu, uspešniju i bolju Srbiju“, rekao je Mali.

Ministar je podsetio da je nagradna igra i deo priče o uvođenju nove e-fiskalizacije, koja podrazumeva upotrebu novog hardverskog ili softverskog rešenja, putem kojih se izdaju fiskalni računi sa QR kodom. Skeniranjem QR koda kupci i korisnici usluga mogu da provere da li je račun izdat u skladu sa zakonom, a uspostavljaju i vezu sa Poreskom upravom, te dobijaju informacije da li je njihov račun validan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari