Siniša Mali sa Kristoferom Hilom o finansijskim rezultatima Srbije i ulaganjima 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministar finansija Srbije Siniša Mali informisao je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Kristofera Hila o finansijskim rezultatima Srbije „u godini koja je obeležena ekonomskim globalnim pritiscima“, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Hil je, kako je navedeno, čestitao zbog svega što je postignuto, uz ocenu da Srbija ostvaruje odlične rezultate.

Posebno je istakao uspeh Srbije da dobije organizaciju specijalizovane međunarodne tematske izložbe EKSPO 2027.

„Budućnost Srbije jesu veliki revolucionarni projekti“, rekao je Hil.

Mali je rekao da je zadovoljan jer do sada ove godine Srbija ima veće prihode od planiranih, pa predstoji rebalans budžeta kada će novac biti raspoređen po prioritetima.

„To su svakako veliki infastrukturni projekti koje smo počeli i koje planiramo, ali i subvencije poljoprivrednicima, kao i izdvajanja za retke bolesti i lečenje u inostranstvu“, rekao je Mali.

Ministar je sa ambasadorom razgovarao i o aktuelnim radovima: izgradnji putnog „Moravskog koridora“ gde rade američke firme, o planu za izgradnju tunela ispod centra Beograda, obilaznici oko Kragujevca, putu Zrenjanin-Novi Sad.

U prvih šest meseci 2023. ukupna robna razmena dve zemlje iznosi 568,8 miliona dolara, pri čemu je izvoz iznosio 275,3 miliona, a uvoz 292,9 miliona dolara. Srbija i SAD su uspostavile diplomatske odnose 1881. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari