Sistemska korupcija guši privredu

Miodrag Petrović, Generalni direktor Belim industries LTD

Ostavite komentar


  1. Belim i Miodrag Petrović su primeri za uzor drugima. Problem je što naša proizvodnja nije zaštićena, niti podržavana. Najbolji primer je stimulacija stranih proizvođača da zapošljavaju našu radnu snagu, koja dolazi, uvek iz naših proizvodnih firmi. Koje se, naravno, gase.

  2. Pravo u centar problema loseg privrednog ambijenta Srbije.

    Apsolutno se slazem mi vise nismo atraktivno trziste Jugoslavije od 24 mil. stanovnika, niti Kuvajt ili UAE da imamo novca preko glave, pa da mi krojimo kapu raznim svetskim proizvodjacima i trazimo papir vise kao dokaz kvaliteta.

    Vreme je da se trgnemo iz tog sna.

    Uostalom svaki dodatni papir je prostor za potencijalnu korupciju, sto papir nelogicniji to je prostor primamljiviji.

    Vreme je da se urazumimo i uvidimo kako olaksati put ka i od naseg trzista jer samo u tom slucaju realno profitiraju obe strane i drzava i nas privrednik.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.