U Fabrici automobila Priboj danas će biti potpisan, Memorandum o razumevanju kojim je predviđeno partnerstvo te kompanije i finske firme SISU auto, najavljeno je iz Vlade Srbije.


Memorandum će u ime Vlade potpisati ministar privrede Dušan Vujović, a prisustvovaće premijer Srbije Aleksandar Vučić. Radna grupa koja traži rešenje za FAP preporučila je Vladi Srbije krajem februara da započne pregovore sa finskim proizvođačem specijalnih kamiona.

Tada je saopšteno da je Sisu auto zainteresovan za preuzimanje 100 odsto vlasništva u FAP-u, gde bi zaposlio 600 radnika. Finska kompanija bi u Priboju proizvodila svoj poznati visokospecijalizovani model kamiona za polarne uslove, ostale komponente za druge modele kamiona i delove vojnog programa.

Inače, prema podacima dostupnim na sajtu Ministarstva privrede Srbije, restrukturiranje Fabrike automobila u Priboju državu je samo u prošloj godini koštalo oko 260 miliona dinara, koliko je uloženo preko Fonda za razvoj kako bi se organizovala proizvodnja.

Dovođenje strateškog partnera radnicima FAP-a obećao je prošle godine tada vicepremijer, a sada predsednik vlade Aleksandar Vučić. On je intervenisao posle višednevnog štrajka zaposlenih koji su držali u blokadi prugu Beograd-Bar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari