Grad Niš je za doček Nove 2016. godine, koji će biti organizovan na četiri lokacije, i gde će nastupati isključivo „niške snage“, iz budžeta opredelio ukupno „do šest miliona dinara“, rečeno je za naš list u Gradskoj kući.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Centralno novogodišnje okupljanje biće na Trgu kralja Milana, gde će posetioce od 21 sat zabavljati Bojana Vasev, grupa Novembar, Eyot music i grupa“ Kerber“. Na drugoj lokaciji, u Parku Sveti Sava, sviraće Saita i Crne mambe – nekadašnji orkestar Šabana Bajramovića, na trećoj, u otvorenom amfiteatru pored reke Nišave, nastupiće niški DJ-evi, a na četvrtoj lokaciji, ispred „Dečijeg kulturnog centra“ u parku Čair, biće organizovana priredba, podela paketića i slikanje sa Deda Mrazom za najmlađe. Atmosferu bi 30. i 31. decembra trebalo da zagreju ulični svirači.

Za razliku od skromnog dočeka svetske Nove, na dočeku „pravoslavne“ Nove, 13. januara nastupiće folk pevačica Svetlana Ražnjatović. NJen nastup nisu najavili predstavnici grada Niša, već beogradski gradski menadžer Goran Vesić, a do juče je bilo nejasno koliko će koštati doček i iz kojih izvora će biti plaćen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari