Šoškić: Stabilnost dinara nije na stabilnim osnovama

Ostavite komentar


  1. E baš vam je jak ovaj profesor. I jak je stručnjak, kao Pajtić sa avionskim linijama iz Bodruma.

  2. Ma ajte molim vas, nije valjda da se gospodin Soskic bolje razume u stabilnost dinara od gospoDZe finansiste sa ladnom trajnom????

  3. Gospodine Šoškiću, nije davno bilo kada ste Vi bili na mestu guvernera. Da li se sećate, a kako bi mogli da zaboravite šta je narodna banka tada radila. Kriminalne odluke iz dana u dan. Ako neki tajkun treba da proda devize dinar preko noći pada i obrnuto. Profesore ja ne branim ni jednu vlast ali muka mi je od onih pogotovo ‘stručnih’ ljudi koji se prodaju za male pare. Uvek ste imali objašnjenje za sva ekonomska kretanja i ako su bila pogubna po narod. Bolje ćutite.

    1. Pa ti brskrupulozno ucutkujes coveka strucnjaka , ali se vidi da si ti bolji strucnjak od njega- samo ne rece koje si struke.Ocigledno ti nije jasno da kurs evra u dinarima nije realan i da je prava cena jednog evra poprilicno visa od postojece a koja se namerno tako nisko odrzava da bi se punio budjet na bazi PDV na ogroman uvoz- a sve to omogucavaju nasi pecalbari koji donose godisnje u zemlju od 4 do 5 milijardi evra i onda lako moze da se tim devizama neko ovde igra, da unistava prave domace proizvodjace-izvoznike i da cilja fiktivnom ostvarenju prosecnog l. dohotka od 500 evra.Prosta racunica kaze: ako jedan evro vredi 15o din. prosecna plata u Srbiji je ne 420 evra vec 35o.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.