Spas sela oživljavanjem zadruga

Ostavite komentar


  1. Bas me cudi da covek samoprozvani lider PUPS-a koji je pokazao da kada su njegove sposobnosti u pitanju ne bi mogao uspesno da vodi ni zadrugu u nekom zabacenom planinskom selu dobije funkciju ministra bez portfelja i ko bajagi brine o otvaranju zadruga.Zalosno je sto Krkobabic nije jedini u vladi koga su castili funkcijom koju po sposobnostima ne zasluzuje i uspesno udomio sve svoje clanove porodice i sve bliznje i daljnje rodjake ali sta da se radi u Srbiji ste ako ste obrazovani i sposobni visak i sve sto vam preostaje je da trazite neko bolje mesto za zivot naravno van Srbije.

  2. Čitajući izjave Krkobabića i bajkovita predviđanja, ne mogu a da ne kažem istinu. Sve aktivnosti oko zadruga, kao i raznih drugih davanja Države seljacima idu isključivo po stranačkom putu. Niko ko nije u SNS-u ne prolazi na konkursima. Bez obzira na sve druge okolnosti, kao što je starosna dob, zemlja, tehnika i vizija, ne pomažu. Krkobabić mora pod hitno da svoje messto u ovom poslu oko zadruga ustupi mlađem obrazovano i sposobnom stručnom licu koji zna kako se formira zadruga. Zadrugarstvo je naučna disciplina koja se izučava na studijskim programima. Budućnost zadruge, bez osnovnihh breduslova koji će je održati, razviti je kratkog daha. Pare će se razvući, a efekata neće ni biti. Zemlja, tehnik, ljudstvo, tržište, sigurnost plasmana su elementi koji se razrađuju i trasiraju dugo. A to najbolje čine oni koji se za to obrazuju.
    Odmah promeniti stav prema zadrugarstvu dok još nije kasno. Može se i mora, samo na drugačiji način. da svi budu jednaki pred Državom i da se svima omogući da rade i od rada žive. Danas nije tako, ni blizu.

  3. Sela su prazna ostala su samo staracka domaćinstva mladi otisli u inostranstvo ili pobegli u gradove.kome ce sada otvarati zadruge zemlju podelili strancima i lokalnim stranačkim "biznismenima".konkusi traju po cetiri dana niko nezna za njih tako ce biti i sa zadrugama ali hleba i igara nikad dosta.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.