Srbija centar: Energetski sistem u mnogo ozbiljnijim problemima nego što vlast tvrdi

Ostavite komentar


  1. Vrlo je verovatno da struja mora da poskupi. Neko mora da plati rezultate upravljanja najslozenijim tehnickim sistemom u zemlji od strane drugara iz predskolske ustanove “ Pece se pecenje za dobro pomirenje“. Da ne bi bilo tako uocljivo, Mali madjionicar je predlozio, a mentor dao svoj blagoslov, da gradjani jedan deo ogromne ucinjene stete, bez svoje krivice, plate kroz mali procenat povecanja cene struje, a drugi veci deo kroz rebalans budzeta i preuzimanje dugova energetskog sektora od strane drzave. Do skora je EPS ostvarivao dobit i pored ogromnog broja neproduktivno zaposlenih , velikog proseka zarada za nase uslove i nepovoljnih vremenskih uslova. I pored toga, sve vreme nas ubedjuju da placamo neekonomsku cenu struje, najjeftiniju u regionu i istoriji uopste. Ko je gradio taj EPS? Da li je ekonomska cena struje cena kostanja plus normalna dobit ili mozda treba da obuhvati plus Grcic plus SNS plus….? Voleo bih da vidim tu racunicu. Ne znam da li smo jedina zemlja u svetu u kojoj akciza ulazi u osnovicu za PDV za placanje el. energije.

  2. Konačno da se sa stručne strane analizira stanje i prilike u energetskom sektoru. Pojava Pokreta „Srbija centar – Srce“ je pravo osveženje i nadam se da će nastaviti u demaskiranju svakodnevice. Imate moju punu podršku.

  3. Svaka vlada za svoje vladavine mora poloźiti račune gradjanima. Ne, da ih uporno varaju i ponašaju se kao moralo je tako biti.

  4. Konacno prikaz kvalitetne analize o stanju energetskog sektora koji predstavlja prioritet za privredu Srbije. Sto se ranije suocimo sa stanjem u kome se nalazimo ranije cemo biti u mogućnosti da definisemo strategiju oporavka. Upravo iz tog razloga punu podršku treba dati strucnim licima koje kako vidim okuplja pokret Srce.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.