Srbija mora da plati 40 miliona dolara Grcima zbog RTB Bora

Sud je doneo odluku da je država Srbija od grčkog Mitilineosa praktično konfiskovala potraživanja prema RTB Boru, jer je više od 10 godina držala RTB Bor u restrukturiranju, zakonom zabranivši poveriocima da se naplate dok taj proces traje
Presuda Međunarodnog arbitražnog suda protiv države

Ostavite komentar


  1. Ovu vest nije preneo niko osim vas, koliko vidim.
    Posebno informaciju o dugovanjima koja tek slede.
    Ogorčen sam jer ljudi koji su dugove stvorili svojom glupošću ili krađom ostanu nedodirljivi.

  2. Mitilineos pobedio Srbiju. Neka se spreme Energo Zelena I Zaab – Voda Vrnjci.

  3. I sad jedni optužuju druge i tako u krug.
    Ali svi su u suštini krivi. SPS je bi na vlasti kad su se ugovori sklapali. DS dss g17+ i opet Sps su odugovlačili navodnu privatizaciju i štitili RTB od poverilaca. Od 2012 to je nastvio da radi i SNS.
    A za sve to vreme direktor ili jedan od direktora jedan te isti čovek.
    I onda Antić priča kako ih je ovo iznenadilo. Ma nije nego.
    A toga tek ima jel koliko vidim od RTBa se potražuje skoro milijarda dolara. A država im otpisala sva dugovanja za poreze i dopronose za radnike. Prošle godine beše 2 milijardi dinara. I odmah posle toga RTB bio sponzor vaterpolo reprezentacije.
    Kako je ova zemlja još uvek živa …

  4. Srbija gubi sve sporove na medunarodnom planu zato sto su cinovnici partijski a ne strucno probrani. Diletanti ne mogu da vode drzavu i kad tad dolaze racuni na naplatu. Dakle, vidimo da se ubrzano punjenje budzeta, sto osecaju itekako gradani Srbije, ponistava jos brzim praznjenjem drzavne kase zahvaljujuci placenim neznalicama ili sto je isto, zlonamernim cinjenjem u svoju korist!

  5. Pa prosle Vlade Izgleda Napravise Takve Ugovore da cemo Njihovo Neznanje Placati Debelo a Oni se punom Snagom Bore da Opet Dodju Na Vlast Bez ikavog Pardona i Morala

  6. @OKI: a zasto se ovi tvoji SNS i SPS prave blesavi od 2012? drze istog direktora i upumpavaju novac?

  7. Ministre Antiću, pa to je SPS skelet da ne kažem kostur iz ormana. Čemu se ti ljutiš i na koga kada su tvoji to potpisali i ode sada suficit ko mast u propast. Ti misliš da su narodu vrane popile mozak. E pa nisu

  8. Ko zna kolko se tu ogradila kolonijalna elita,radilo se namerno u sprezi sa kolonijalistima. Ono sto se meni odbija od plate i pdv sabrace kolonijalisti i njihovi puleni docice vreme kada ces za svoje morati da se boris a za okupatore i kvislinge zna se mesto. Samo neznam vise od koga ce da uzmu dahije.

  9. Gospodine OK, vi izgleda prelazite pešački prelaz samo na zvučni signal! Žao mi je zbog toga!
    Priča je zasnovana na principu odluka dugog dometa sa nadom da će neko drugi odgovarati…no toliko je to dugo da su prvi opet potonji! Vera u boga je nada u pravdu.

  10. Narod koji glasa za poslednji olos praznih biografija duzan je i da placa njihove svinjarije…

  11. Od kada su ,,srećom,,reinkarnirani,ovi,večiti,, ,SPS,ovci i IZ SVIH njihovihe,,ormana,,provalili,,SKELETI,,, ,,Zadužbina,I,,AMANETA,,IM, BIĆE DA ĆE OD SVEGA DA SE NAGOMILA I JEDNO BRDO KOSTURA VEĆE OD SINĐELIČĆEVE ,,ĆELE KULE,,JER SU SE,,POTRUDILI, SVOJSKI,,DA NEPREKINU,KONTINUITET,,, ZALAGANJA,, GDE GOD SU,SPASAVALI, SRBIJU U SVIM,BITNIM,,RESURSIMA,, AL JE BITNO, DA JE dr Alcahmer,,kod njih naviše,, zastupljen,, .,,spontano,,.PA JE MORALA Iz onih,,rupa,, TEK,DA PRONIKNE,TRŠČANA,,SVIRALA,I ,OPEVA,,U ,,CARA TROJANA KOZJE UŠI,,A,,MILJACKA,, NIJE U STANJU DA JE NADPEVA,.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.