Srbija voz: Još bez opcije za rezervaciju mesta za bicikl, putnik može odustati od putovanja a kartu vratiti 1foto (BETAPHOTO/EXIT Press/Boško Bunuševac)

U ovom trenutku aplikacija za kupovinu karata još nema opciju rezervacije mesta za bicikle, pa je potrebno da se putnik pre ulaska u voz kod konduktera informiše o raspoloživim mestima. Proces modernizacije nije još završen, kao ni razvoj svih funkcionalnosti aplikacije za kupovinu karata – kažu za Danas nadležni u “Srbija vozu” odgovarajući na pitanje zbog čega to preduzeće nije uvelo opciju da putnik prilikom kupovine karte istovremeno može i da rezerviše prevoz svog bicikla.

Iz “Srbija voza” poručuju da u slučaju da je putnik sa prethodno kupljenom voznom kartom dobio informaciju da nema raspoloživih mesta za prevoz bicikla, on može odustati od putovanja, a voznu kartu kupljenu po redovnoj ceni vratiti.

– Mesta predviđena za smeštaj bicikala koriste se i za smeštaj dečjih kolica i sličnog većeg prtljaga, pa kondukter procenjuje da li je i koliko bicikala moguće primiti u voz, odnosno, koji prtljag ima prioritet. „Srbija voz“ svakodnevno radi na unapređenju svojih usluga. Pratimo potrebe putnika i trudimo se da u najkraćem mogućem roku odgovorimo na njih. Svesni smo da aplikacija u ovom momentu ne pokriva sve zahteve putnika i radimo na njenom brzom razvoju, kako bismo što pre imali unapređenu verziju. Dotad, molimo sve za strpljenje i razumevanje – kažu u “Srbija vozu”.

Nadležni u tom preduzeću ističu da su redom vožnje prevoznika u međunarodnom saobraćaju određeni vozovi u kojima je moguć prevoz bicikala i da li je neophodna rezervacija mesta.

– Nesklopivi bicikli se prihvataju na prevoz ako kola u kojima se prevoze imaju tu mogućnost i ako ima slobodnih mesta predviđenih za prevoz bicikala. U suprotnom, dozvoljen je isključivo prevoz bicikla u vidu ručnog prtljaga, koji imaju mogućnost sklapanja – kažu u “Srbija vozu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari