Srbiji na zimu prete restrikcije

* Umesto neophodnih 1,5 miliona tona, na deponiji TENT-a nalazi se gotovo četiri puta manja količina uglja * U "Kolubari" nema vitalnih delova za održavanje proizvodnje i koliko god novca da dobije od države ili kredita, efekat će se videti tek za par godina
Na deponiji Termoelektrane "Nikola Tesla" nema dovoljno uglja za proizvodnju struje

Ostavite komentar


  1. Slabo objavljujete komentare..no ovo sam i ja i jos neki u ranijim tekstovima..prepoznali..i na zalost bili u pravu..Stavise..stanje u EPS je katastrofalno..unazad 5 godina Obradovic,Grcic i talas SNS direktora..komesara je totalno razorio kompaniju..imate novinare u listu..pustite ih da pisu… No i da to ne dopustite. Haos..javasluk..su na delu..A restrikcije tek jedna od posledica

  2. Jadno je to vadenje najodgovornijih i prebacivanje na meteoroloske uslove i sl. Za ovu fatalnu cinjenicu bi ministar Antic trebalo da da ostavku a novi da posmenjuje nesposobno rukovodstvo koje se jos bavi i skrivanjem cinjenica i laziranjem rezultata. Nemojmo da sve vodi jedan covek, svako treba da odgovara za svoje postupke! Naravno, dok se ne formira nova Vlada ali ako Antic ostane onda je opet sve po starom!

  3. E, ovo treba da bude zabeleženo i da se zapamti, jer leto će brzo proći i kada dođe do situacije koja se predviđa ovi iz elektroprivrede po običaju će početi da "kmeče" i da krive vremenske neprilike.
    Preventivno treba rasterati ove klimoglavce ili bolje reći šušpljoglavce i postaviti prave stručnjake na pravo mesto.

  4. Gospodine Anticu na Tent-u B jedan mlin trosi preko 100 t/sat. Vi ne znate ni o cemu pricate. Situacija se ne moze ispraviti tek tako. Vi imate na jednu tonu uglja vise tona jalovine. Primer: Da bi dosli do jedne tone uglja mora da otkrijete tri tone jalovine. Slazemo se sa prethodnim komentarom. Neka podju vasi novinari do Tent-a, Kostolca i Kolubare. Nazovite stare inzenjere iz EPS-a, koji su u penziji, da vam kazu nesto o tome. Strucnjaci iz EPS-a se plase za posao, a i inteligencija sa masinkog i rudarskog cuti. Kome su potrebni takvi profesori?

  5. Jos od prosle godine se u Zrenjaninu sa okolinom izvode razni radovi i popravke EPS-a zbog cega struja cesto nestaje. Obicno danju: nekada pola sata a nekada nekoliko sati…. Takva privremena iskljucenja nastavljaju se i ove godine i niko nezna koliko ce trajati. U svakom broju lokalnog lista Zrenjanin se najavljuje gde ce struja nestati naredne nedelje.
    Da li to "prinudna stednja" struje? Da li je tako i u drugim gradovima?

  6. nema nam druge nego da pozovemo Aliju Sirotanovica pa lopate u ruke i idemo brze jace bolje
    mozda i sad pomognu "navijaci" , jaki su a negde moraju i fizicki da se isprazne

  7. Stručnjak iz pečenjare, konobar sa kupljenom diplomom sav ugalj potroši na roštilj.

  8. Preterujete kao da ste informer. Za 24h iz Tamnave za Obrenovac se salje od 30 do 45 hiljada tona uglja a da bi ispunili za ovu godinu kvotu treba da salju oko 60 hiljada.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.