Srpske banke prodale 460 miliona evra loših kredita

Banke često drže problematične kredite u bilansima zato što njihov otpis i prodaja znače gubitak u izveštajima, ali i izostanak bonusa za menadžere, kaže bivši guverner NBS Dejan Šoškić * Udeo loših kredita u Srbiji za godinu dana pao na 17 odsto
Domaće finansijsko tržište hvata priključak sa regionom po pitanju oslobađanja od loših zajmova iz prošlosti

Ostavite komentar


  1. Gospodin Šoškić je 2010 napisao "Metidologiju načina izračuna kamatne stope" Sl 43/2010, u kojoj je na 11-str dao definiciju promenjive stope. Zatim je 2011 dozvolio bankama ZAMENU PROIZVODA (suprotno Z Metodologiji, varijabilnu u fiksnu) čime su banke ukrale izgubljeni kamatni rizik (nisu poštovale pad libora). To je 3.000 tih kredita dovelo u stanje NPL-ova (nenaplativih). Evo sada nam objasnjava o kom se iznosima radi. Bravo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 9

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.