Srpske firme se okreću ka novim tržištima zbog kosovskih taksi

Političari i privrednici nisu saglasni o obimu štete nastale zbog carina koje su uvele kosovske vlasti

Ostavite komentar


  1. Pristina -Urosevac 35 km i laz je da radi samo jedna pumpa ili neki objekt 90% ih je u stalnoj funkciji,laz je da Srpska privreda ne trpi gubitke i treba napomenuti da je obim razmene bio i do 800 miliona jer je mnogo robe ulazilo na crno.A glavna poenta je da kad se skinu barijere tesko da ce moci vise da se povrati trziste iz dva razloga -Prvi da je neodgovornom politikom Srbija sebi zabila trn u nogu stalnom opstrukcijom i neprimernim izjavama prema Kosovu sto je stvorilo odbojnost kod Kosovskog naroda a manifestovace se u velikom broju bojkota i nekupovanja svega sto dolazi iz Srbije i drugo brzom reakcijom Kosovskih bizmismena to trziste su popunili drugi proizvodjaci narocito iz MK BG HR H SLO..roba je blago skuplja a u sklopu nacionalne homogenizacije niko nepravi problem ili zalbe cak sto vise prema svercerima se postupa rigorozno i kolektivni bojkot istih i njihovih familija.Sve u svemu zbog ne vizionarske politike Srpske drzave trpi privreda i zaposleni u njima a narocito one firme koje su bile vezale proizvodnju za tradicionalno trziste Kosova.

    1. Ваш Свемир је очигледно небулозан (магловит), па не видите. Тржиште КиМ је толико мало, сиромашно и препуно шверцоване робе, да је само кап у океану што се тиче извоза српске привреде… Одбојност код косовског народа је толико небитна ствар, колико и таксе од 100%. Врло брзо би се заљубили у Србију да Србија уведе таксе од 1000% на транзит робе према ,,Косову“. Што ће се десити врло брзо.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.