Srpske kompanije na tehnološkom sajmu u Nemačkoj 1Foto: Bojana Lalović/PKS

U Nirnbergu u Nemačkoj danas je počeo jedan od najpoznatijih svetskih sajmova u oblasti tehnološke industrije „Embedded World 2024“ na kojem učestvuje i osam vodećih srpskih kompanija iz ove oblasti, saopštila je Privredna komora Srbije.

Ova sajamska manifestacija trajaće do 12. aprila a svoje proizvode i usluge u okviru nacionalnog paviljona Srbije predstaviće kompanije „MikroElektronika“, „Veriest Venture Serbia“ „High Tech Engineering Center“, „Digital Logic“, „RT-RK“, „Vtool“, „Meter&Control“ i „Nao.design“.

Pod sloganom „Powered by Intellect, Driven by Values“, kompanije iz Srbije nastupaju na ovom sajmu uz podršku Privredne komore Srbije (PKS) i Razvojne agencije Srbije (RAS).

„Cilj nastupa srpskih kompanija je istraživanje mogućnosti za saradnju i ulaganja u oblasti integrisanih sistema elektronike. Sajam ukazuje na rastuće interesovanje i potencijal za partnerstvo između Srbije i svetske tehnološke zajednice. Privlačeći profesionalce, stručnjake i entuzijaste iz celog sveta, sajam će prikazati najnovija dostignuća i inovacije u tehnologiji ugrađenih (embedded) sistema“, izjavila je Bojana Lalović iz Centra za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja PKS.

„Sa preko 1.000 izlagača i procenjenih 30.000 posetilaca, događaj nudi sveobuhvatan pregled integrisane elektronike koji se brzo razvija“, dodaje ona.

Ovogodišnji fokus „Embedded World 2024“ je na održivosti, eko rešenjima i povezanosti koji će dominirati diskusijama tokom celog događaja, odražavajući sve veću integraciju embedded sistema u naš međusobno povezani svet. Izlagači će predstaviti inovativna rešenja edge computing tehnologija i IoT platformi dizajniranih da poboljšaju efikasnost, produktivnost i povezanost u različitim industrijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari