Srpski preduzetnik koji je za dve godine osvojio sedam stranih tržišta

PReduzetničke priče

Ostavite komentar


  1. Srbni predsednik, srbni preduzetnik, srbni teniser… ma zlatno srbno doba!

  2. Jadan covek, sad kad mu se nakace na grbacu da finansira izbore, da donira namaze za sendvice….

  3. Kupio na trznici u NS i probao 3 vrste. Losiji i bezukusniji namaz nisam odavno kupio. Ovo, ako neko kupuje na Zapadu, svaka cast vasoj firmi na marketingu.

    1. Da dodam, na kojem to zapadu on prodaje? Ja to nisam još ni u jednoj prodavnici to video.

      1. @Aleks

        A gde ti prodajes? U kojim prodavnicama? Na kom to zapadu ili istoku?

    2. @Slovenac

      Ma kakav da je, u svakom slucaju bolji je nego namaz koji si ti smuckao, zapakovao, prodao…

        1. A tvoj ukus je jedino merodavan? Kao sto vidimo on prodaje te namaze nekome, nekima se svidja, neki misle da su ukusni. Umislio si da si neki Bog ili da te ces ti da odredjujes sta je ukusno a sta nije, sta je istina a sta nije i to u skladu sa tvojim oskudnim i ogranicenim kapacitetima?

          1. O, gospodine sa mnogo imena, dobrodosli i u odjelu za kulinariku! Da, ja sam kao Bog dao misljenje o ovom namazu. Zar nije to bozja duznost, da ocenjuje namaze?

  4. Tacno je da onlajn trgovina cveta na Zapadu, ali ne bas za hranu. Na americkom kontinentu su kult ‘pijace farmera’, u hladnoj Nemackoj je vec godinama ‘in’ da se subotom kupuje na pijaci, na otvorenom. Njihove pecurke su bedne, jer ih vestacki gaje, najbolje su poljske, koje vise ne uvoze, da bi mogli da prodaju svoje

    Sto se pecurki tice, one definitivno nisu srpska tradicija, a i kod nas je klima suvise suva (hvala Bogu), da bi pecurke prirodno rasle masovno

    1. Zorka, pecurke su deo srednjevekovne srbske trpeze. Veliki deo nje, pre nego stoste preuzeli tursku kuhinju za svoju. I jos nesto, po SRB rastu pecurke u nenormalnim kolicinama. I to odlicne pecurke. Kad god sam u SRB, snabdem se s njima. I za svoje i za potrebe sire familije, cak i za prijatelje. E jeftine, e dobre. Jastrebovaca, vrganj, trube, lisicarke, smrcak…….., cak i tartufi! Oni nisu bas kao nasi iz IStre, ali sasvim dovoljno dobri.

  5. E, pa, svaka cast, BidzAna, dr.kazijo, slovenac, Zorka P, bas ste mladog poduzetnika lepo popljuvali. Ssa on zna, vi sve znate bolje 🙂 Najlepsi pozdrav, pluvaci :))

    1. Što vas pogađa kada neko iznese svoje mišljenje? Očigledno je da u ovom članku ima mnogo nedorečenosti. Šta znači da je osvojio 7 tržišta? Koje količine izvozi, koliki je prihod?
      Naručen članak da bi prodao koju teglu više u Srbiji.

      1. „Naručen članak da bi prodao koju teglu više u Srbiji.“ Ako Vi tako kazete onda mora da je tako. Mene ne pogadja kada neko iznese svoje misljenje, sto Vas pogadja sto sam ja iznela svoje?

      2. ET

        A tebi kao smetaju naruceni clanci? Sto se onda ne bunis na serijal „Druga strana Kosova’, gomilu „Licnih stavova“, na izjave „strucnjaka za Balkan“ iz Nemacke i SAD, lupetanja Sonje Biserko… Nego bas ovaj sa teglama?

    2. @Irena Krndic

      To su oni koji nista ne rade, nisu sposobni ni za sta, raspadaju se od nagomilanih frustracija i onda im je pljuckanje na netu jedina zivotna zanimacija i radost.

    3. Irena, ajde prvo probajte ovo, pa onda napistite svoje misljenje o njemu. Teglica kosta od 350 do 500din, za taj sa tartufima. Kojih nema ni za uzorak nigde. Kao ni lisicarke ni vrganja. Znaci bezokusno skroz. Moje misljenje jeste kakvo je, ali sam ga bar napisao o proizvodu, ne o ljudima koji ga komentarisu. Ponavljam, katastrofa totalna.

      1. Slovenac, nemojte da im se pravdate, iskreno ste izneli svoje misljenje. Ja se, pak radujem kad neko iz Srbije dozivi uspeh na planu proizvidnje I prerade hrane, ali kad osobe uhvate da rade nesto u sta se ne razumeju, stetu nanose i sebi I sopstvenoj zemlji. Eto, ja kupuje zimi samo grozdje iz Latinske Amerie, nikako iz Juzne Afrike. Bila sam u Juznoj Africi I uverila se da imaju i oni dobro grozdje, ali to ne izvoze. Nisam izuzetak, tako svi rezonuju. Inace, vredno radim honorarno u svojoj struci, iako sam penzioner.

      2. @Slovenac

        Ne radi se ovde o tome da li se nekome svidja ukus tih proizvoda ili ne. Ukusi su razliciti, nekome se svidjaju drugima ne. Ni meni se npr. ne svidja nesto ona kremsnita na Bledu, precenjena, preslatka, pojeo sam je reda radi. Poenta je u tome da postoje ljudi koji rizikuju, zapocinju nesto, trude se, naravno i grese, menjaju itd. za razliku od tebe i tebi slicnih dzabalebarosa kojima se zivot sastoji od zluradjenja i pisanja pakosnih komentara.

        1. Hahaha, jedete reda radi? Sta jos radite teda radi? Ko ne ume kritiku da svari, taj ne moze ni da napreduje. Konstruktivna kritika je najbolji uvid u greske koje pravimo. a vi slobodno zabosite glavu u rupu, i glumite noja, vas izbor. Poenta bas , hahaha.

          1. @Slovenac
            Eto i tebi jedna konstruktivna kritika koju ces nadajmo se poslusati, tebe radi, Slovenaca radi koji zaista ne trebaju da se izjednacavaju sa tobom a i radi ovog portala koji pocinje da se srozava zbog ovakvih kao ti. Posto si irelevantan po svim osnovama, nemas dovoljno znanja ni o jednoj oblasti o kojoj komentarises, bilo bi dobro da nadjes neki drugi hobi a komentarisanje da ostavis za druge. Pametnije od tebe. Idi u prirodu, pentraj se po planinama, upisi kurs iz jodlovanja, bavi se svojom porodicom ako je imas, skupljaj salvete, sta god. Ovo je bio dobronameran savet, treba da iskoristis svoje penzionerske dane na nesto sto ce vise koristiti i tebi i svima drugima.

          2. I da. Izvinjenje svima, koji su dosli ovde da citaju o namazima, a citaju provokacije, koje nemaju veze sa temom i odgovore na njih.

          3. O, pa to ste vi. gosn. Kompleksanovicu opet? Zamalo, pa vas nisam prepoznao, izvinjavam se. Takodjer, preporucujem, da ne jedete krempite radi reda. Niti sta drugo s tim istim razlogom, jedite i radite to sto volite. Pa makar to bio razgovor sa mnom. A imat cete jos mnogo prilika, bez brige samo. Naravno, ako imate vremena za to. Nemojte, da vam trpi posao zbog toga, ipak ja imam vise vremena izgleda. A sto se tice preporuke, da se penjem po planinama i idem u prirodu? Pa to i radim, dobro nagadjate ponekad, eto. To je nama u krvi. Mi smo sportski narod. Na siroko rasprostranjenom, aktivnom individualnom nivou, ne iz fotelje dnevne sobe na TV-u, kao sto je navika juzno od nas. Plus, u SLO gde god da se popnem imam pun signal u totalnoj divljini, pa kad mi zakaze glas i ne mogu jodlati, mogu bar vas malo zezati, gospodine dragi. Iz hobija mozda cak, kako kazete. Jer mi u penziji imamo vise vremena. Neverovatno je to, kako volite visoliti pamet ljudima sta da rade i sta da ne rade. Samo za sebe nemate savete, za druge sve znate, sta bi morali. A gde vas je to odvelo kao naciju, vidi se. U…………………………………………………………………………………………………
            proizvodnju namaza! Losih. BTW, jeste probali ove namaze? Ili ste ovde samo radi kompleksa, sto ne podnosite, da vam neki „Slovenac“, koji jih je naravno probao, jer inace ne bi pisao, soli pamet? Moje znanje, a pre svega opca razgledanost, je sasvim dovoljno, cak i vece mnogo sto treba za ove potrebe ovde. A vas je problem, da istinu ne prihvatate. Specializovani ste za umotavanje iste u 100 kaputa, samo da bi zastitlili taj mali mehuric od sapuna, u koji ste je smestili, da ne puknei izadje. Osetljiv i providan taj mehuric, ali vi cete ga po cenu svega odrzavati u zivotu, pa makar sve propalo. I sami vi. Skolski primer tz. autodestrukcije. U kojoj ste fazi sad. Optuzujuci druge, da nisu „dovoljno pametni“. A vi jeste, a? Niti realno ne treba neka velika pamet, da bi ovu vasu situaciju sagledao. A bas pametni beze, jer se vidi, da je situacija beznadezna, jer protiv buzdovana, moze samo motkom. Pa da uniste i svoj zivot zbog budala, svakako bolje otic. A ti koji ostaju, traze krivca za svoj miserable zivot. A krivaca sve manje, krece se u trazenje novih, a oni su deo vas samih, nema vise nikoga, otisla sva bivsa braca. Krece se u destrukciju samog sebe, da bi se ocuvao mehuric sapuna, da ne pukne slucajno. Welcome to Slovenia, naravno!

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.