SSP: Dug Beograda veći 1,14 milijardi evra nego što tvrdi Vesić 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Dug Beograda nije 281 milion evra, kao što tvrdi zamenik gradonačelnika Goran Vesić, već je veći za 1,14 milijardi koliko se Grad obavezo da plaća za spalionicu otpada u narednih 30 godina, saopštenila je danas Stranka slobode i pravde.

„Nije tačno ni da je dug Beograda 2013. bio 1,2 milijarde evra, pošto je Uprava za javni dug zvaničnim dopisom od 23. septembra 2013. godine potvrdila da dug na dan 31. avgust 2013. iznosi 398,7 miliona evra“, rekla je predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović.

Dodala je da su bivši ministar finansija Dušan Vujović i predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović takođe potvrdili da je na kraju 2013. godine dug Beograda bio oko 400 miliona evra, što, kako je istakla, znači da aktuelna gradska vlast već godinama obmanjuje javnost pogrešnim računicama.

„Osnovni dug smanjujete jer osam godina niste ništa u Beogradu napravili i zato i ne smete da objavite spisak kapitalnih projekata koje ste završili, jer ih nema“, navela je Popović u saopštenju.

Ukazala je da zbog „neodgovornog upravljanja gradskim finansijama“ nema novca za gradnju nijednog ozbiljnijeg infrastrukturnog projekta, „što se najbolje vidi po činjenici da Vlada svako malo uplaćuje finansijsku pomoć iz budžetske rezerve, što je ranije bilo nezamislivo“.

„Nije tačno ni da 2013. nismo imali nijednog ličnog pratioca i to možete proveriti sa Gradskom upravom, preko koje su bili ugovorno angažovani, za decu osnovno-školskog uzrasta na osnovu mišljenja interresorne komisije. Dodatno, 597 dece predškolskog uzrasta je bilo uključeno u redovne vaspitne grupe, gde su imali pažnju i dodatnu obrazovnu podršku stalno zaposlenih stručnjaka, a ne samo osobu koja će ih dovesti i odvesti do predškolske ustanove“, kazala je Popović.

Dodala je kao „posebno neprimereno“ da se gradska vlast obraća penzionerima, kojima je oduzela 13. penzija, a sad, pred izbore, „pokušava da im osam nesiplaćenih penzija nadomesti jednim besplatnim izletom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari